Mektig minimalt

Solid suppe på deilige, rustne spiker

Publisert Publisert
5 av 6 hjerter
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

Det skal godt gjøres å gjennomføre en brukbar konsert med så lite som Von Bondies har til rådighet, uten at det blir kjedelig og ensformig. Trommis Don Blum spiller på et uhyggelig lite trommesett — bass, skarp, én tom og én cymbal. Det er det hele. Bassist Carrie Smith og gitarist Marcie Bolen gjør ikke akkurat stort vesen av seg på scenen. De overlater det å bevege seg og kaste på håret og sånt til vokalist og frontfigur Jason Stollsteimer. En gang bestis med Jack White fra White Stripes, til de to røk uklar for noen måneder siden, og havnet i et mye omtalt håndgemeng som sendte White i spjellet og Stollsteimer på legevakten.

Men selv om The Von Bondies har langt igjen til de tar igjen The White Stripes i popularitet, har de nesten like mye å fare med i den etterhvert overbefolkete sjangeren, retro-garasjerock. Jentenes koring hever de allerede sterke låtene mange hakk. Don Blum får maksimalt ut av sitt minimale trommesett. Og Jason Stollsteimers massive stemme er et av bandets sterkeste kort, på en allerede sterk hånd.

Selv om det et par ganger går litt over stokk og stein i noe så basalt som samspill mellom gitar og rytmeseksjon, tar de seg fort inn igjen, og styrer tilbake i det bemerkelsesverdig fengende sporet. Det var glissent foran scenen på Idrettsplassen i går, men de som hadde tatt turen fikk en porsjon solid, mektig suppe kokt på rustne spiker fra bil- og rockebyen Detroit. Krydret med hjerteskjærende, ektefølt blues, trassig, arrogant punk, og kokt på en energi som formelig tyter ut av Jason Stollsteimer. Uten mikkmakk, uten for mye tomprat mellom låtene, bare enkel, beinhard rock. Det er sånn det skal gjøres.

ANMELDT AV LARS HOLGER URSIN

<b>OVERBEVISTE:</b> Jason Stollsteimer og resten av Detroitbandet The Von Bondies overbeviste stort på Quartfestivalen i går. Foto: KJELL INGE SØREIDE

Publisert
  1. Konsert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Urovekkende høye tall

Nye tiltak i Bergen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – De kunne gjort noe med det for ett år siden

  2. 560 nye smittede

  3. – Det er bittert og vondt

  4. Brann i flere grillhytter: – Vi var bekymret for at ilden skulle nå skogen

  5. Besøk, sykehjem og utesteder – disse reglene gjelder fra fredag

  6. Flere kontroller på veiene