Sissy Wish er klar for Texas

Sissy Wish har skiftet både musikkstil, produsent og plateselskap på sitt nye album. Nå gleder hun seg til å dra på musikkbransjefestival i Texas.

Foto: Silje Katrine Robinson

  • Marie Aubert
Publisert:

— Jeg synes jeg har forandret meg i riktig retning, ikke bare musikalsk. Det hadde vært kjedelig om jeg var helt den samme som for to år siden. Jeg kjenner meg selv bedre nå, og synes det er lettere å komme frem til det riktige uttrykket, sier Siri Wålberg, alias Sissy Wish.

Denne uken kommer «Beauties Never Die», det tredje albumet fra den bergensetablerte musikeren fra Oppegård. Sissy Wish har vært gjennom en god del forandringer på de to årene som har gått siden sist. Jørgen Træen har tatt over produsentrollen etter HP Gundersen og Kato Ådland. Gigantplateselskapet SonyBMG utgir albumet i stedet for lille Gjøa Records. Ikke minst har musikken vært gjennom et stilskifte. Sissy Wish bruker flere instrumenter og mer polert pop denne gangen.

— Jeg er ikke så avhengig av andres synspunkter lenger. Jeg føler ikke at jeg lager ren pop, men jeg tror det er en sjanger som er tilgjengelig for mange, mener Wålberg.

Den vanskelige annenplaten

Sissy Wish fikk mye oppmerksomhet da hun vant NRKs første Urørt-konkurranse i 2003. Debutalbumet «You May Breathe» ble belønnet med Spellemannpris, en rekke gode terningkast og mye medieoppmerksomhet. Men oppfølgeren «Tuning In» fra 2005 gikk langt mer upåaktet hen blant platekjøperne.

— Jeg tror rett og slett de to platene var for like. Den første platen kom nok som en overraskelse på folk, men vi lagde den andre mens vi fortsatt var på den samme bølgen - det første vi gjorde etter «You May Breathe» var å gå i studio igjen. Det kom ikke på meg som noen overraskelse at den andre platen solgte dårligere enn den første.

— Tenkte du at du skulle ventet lenger mellom albumene?

— Nei, jeg tenker ikke sånn i det hele tatt. Man må bare lage det man føler for.

Drar til Texas

Neste stopp for den bergensbaserte artisten blir musikkbransjefestivalen South By Southwest i Austin, Texas - den internasjonale storebroren til norske Bylarm. Dit skal også Datarock, Real Ones, Sondre Lerche og Magnet. Sissy Wish ser akkurat nå for seg at Texas består mest av kaktuser, men gleder seg til turen.

— Jeg drar ikke dit med forhåpninger. Men jeg drar dit fordi jeg er utrolig fascinert av det å dra så langt for å spille i 40 minutter.

Søskenkrangel

Sissy Wish har sin egen bror, Stig Wålberg, med som musiker i sitt faste liveband. Broren spiller også trommer i Sister Sonny.

— Vi prøver hele tiden å minne hverandre på at vi har et profesjonelt forhold til hverandre, men når man må si det ti ganger om dagen er det kanskje ikke så profesjonelt likevel, sier Sissy Wish og ler.

— Vi får en del vanlige søskenkjærlighetskrangler. Med musikk er det sånn at man vil og vil og vil, men ikke alltid får det til - og da er det lett å si fra på en søskenaktig måte som man ikke nødvendigvis bruker overfor andre i bandet.