Det blir Vossajazz neste år også

Årets Vossajazz får et underskudd. Men styreleder Magne Kalstad og daglig leder Pål Gjersum garanterer at det blir festival også neste år.

Publisert Publisert

Styreleder Kalstad understreket på en pressekonferanse i går at det fremste målet med årets festival var å få gjennomført den på en bra måte og samtidig legge grunnlag for å føre festivalen videre.

Daglig leder Pål Gjersum sa at ledelsen for festivalen er helt trygge på at det blir Vossajazz i 2008. selv om årets festival ender med et underskudd på mellom 150.000 og 200.000 kroner.

Ferdig ryddet

— Ryddearbeidet etter krisen er ferdig. Under årets festival har vi også lagt om billettsystemet, og vi har nå lagt grunnlaget for videre utvikling av festivalen. Vossajazz har fortsatt gjeld. Vi er avhengige av støtte fra banken, og vi vet at vi vil få det. Og vi vet at alle som har bidratt får pengene sine, og at det ligger midler i systemet slik at vi kan drive organisasjonen videre til neste år, sier Gjersum.

Gjersum mener også at årets festival har vært sterk rent kunstnerisk og har sin integritet i behold. Men publikum har ikke strømmet til:

Beinhard kontroll

— Vi har solgt noe færre billetter enn vi håpet på. Det er løst ut 3500 billetter. Vi har heller ikke klart å få fullfinansiert gratisarrangementene våre, verken ekstremjazzen, eldrejazzen eller ungdomsarrangementet. Men vi mener likevel at det er viktig å gjennomføre disse. Og vi har hatt beinhard kontroll på utgiftene. Det er nøkkelen til å lykkes, sier Gjersum.

Den daglige lederen skulle egentlig ha gått av i går, men styreleder Kalstad har bedt ham om å fortsette til 1. juli, slik at alt etterarbeidet etter årets festival er unnagjort. Men noe lenger vil han ikke være med.

— Hva slags person er dere på jakt etter?

— En som har kompetanse på det kunstneriske, svarer Kalstad.

Foto: Sævig Rune

Publisert