Dette spiller Clapton i Bergen

Ikke håp på «I Shot The Sheriff», «Tears In Heaven» eller «Lay Down Sally» når Eric Clapton inntar Koengen onsdag.

Finn Bjørn Tønder

Disse tre megahitsene til den 63 år gamle blues— og gitarlegenden står garantert ikke på programmet. Bergens Tidende har gjennomgått settlistene til Clapton og hans gode band fra turneen i USA og Europa så langt i år. Og om ikke Clapton fullstendig har forandret mening, etter fem ukers pause siden siste konsert i Harewood House i Leeds 29. juni, så blir det omtrent de samme 18 til 19 låtene også i Bergen.

– Det er grunn til å tro at listen er nesten identisk på hele turneen, sier Frank Nes i Bergen Live.

Ikke siden 2004

«Tears In Heaven», gjengangeren i begravelser også i Norge, sluttet Eric Clapton å spille i 2004. Han skrev sangen, sammen med Will Jennings, etter at den 4-årige sønnen hans, Conor, falt ut fra en leilighet i 53. etasje i New York i 1991.

– Jeg vil ikke ha de vonde følelsene tilbake. De må ha en pause, har Clapton sagt. Og har siden ikke gjort unntak. Heller ikke under turneen i år.

Claptons versjon av Bob Marleys «I Shot The Sheriff» er heller ikke brukt på årets turné. Det samme gjelder «Lay Down Sally».

Kjetil Grande

Men det står «landeplager» og blueshistoriske perler i kø også for de 20.000 som har kjøpt billett til Koengen. «Wonderful Tonight» kommer mest sannsynlig som tredje siste låt, før et ekstranummer. Og J.J. Cales «Cocaine» gjør Clapton som avslutningsnummer, før han aksepterer å komme frem på scenen igjen. Ekstralåten har han stort sett gjort med oppvarmingsartistene på turneen. I Bergen er det norske Kjetil Grande, som fikk Spellemann som bluesartist i 2007, under artistnavnet Grande. Kanskje får Grande muligheten til å gjøre noe sammen med Clapton? Han skal uansett varme opp publikum for legenden.

– Managementet ba oss om å sende navn og materiale fra en del norske artister som kunne brukes som oppvarmere. Da valgte de ut Grande, forteller arrangør Frank Nes.

Åpner med «Tell The Truth»

Alt tyder på at Clapton åpner med «Tell The Truth», og så kommer «Key To Highway», «Hoochie Coochie Man», «Outside Woman Blues» og «Here But I'm Gone» på rad og rekke.

The Eric Clapton Fan Club Magazine viser også til gode anmeldelser fra hele turneen, selv om enkelte fans har noen få kritiske innvendinger. Publikum får smakebiter fra hele Claptons vel 40-årige karriere. Fire låter fra Derek and the Dominos-tiden rundt 1970 er også med.

«Layla» kommer helt mot slutten. «Bell Bottom Blues» kommer neppe.

«Why Does Love Got To Be So Sad» fremføres i Bergen. «Driftin'», «Rockin' Chair» og «Motherless Child» like så.

George Harrison

Fanklubben har trukket frem Eric Claptons versjon av George Harrison-låten «Isn't It a Pity» fra noen av konsertene i år. Sangen kan ikke garanteres på Koengen. Så langt har den bare vært med på noen av årets opptredener. Men det er lov å håpe at Clapton også i Bergen minnes den avdøde vennen. Også etter at Eric Clapton overtok Harrisons første kone, Pattie Boyd, forble de to venner. Clapton er en av få som har fått hjelpe Beatles under en innspilling. Han spiller sologitar på Harrisons «While My Guitar Gently Weeps» på «White Album». Men gjør det slett ikke ved Bergenhus.

«Travelin' Riverside Blues», «Running On Faith», «Motherless Children», «Little Queen of Spades» og «Before You Accuse Me» regnes for sikre i Bergen. De har i alle fall vært gjengangere så langt.

Gleder du deg til Clapton-konserten? Si din mening i kommentarfeltet,

SETH WENIG