Den nye Grand Prix-stemmen

Radiojournalisten Hanne Hoftun tar over prestisjejobben som Grand Prix-kommentator etter Per Sundnes.

Publisert Publisert
 • Kristin Jansen
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

— Dette er en drømmejobb for meg som synes Grand Prix er så moro. Det var stor fest hjemme i stua når det var internasjonal finale på TV. Pappa pleide å ta på seg smoking, og så laget han stemmesedler til hele familien, sier Hanne Hoftun til NRK.

Hoftun er en velkjent radiostemme som har har jobbet som journalist i NRK siden 1998. Hun har blant annet vært programleder for Reiseradioen, Nitimen, Norsktoppen og Øde øy.

— Vi har en veldig god sang skrevet av Mira Craig, og Maria Haukaas Storeng som er en strålende og artist og morsom jente, også håper jeg selvfølgelig at det blir ekstra stas med en kvinnelig kommentator i tillegg, sier Hoftun som tar over for Per Sundnes.

Grand Prix-bonanza

NRK satser stort på oppladningen fram til den store finalen i Beograd. Fire forhåndsprogrammer med Per Sundnes, Hanne Hoftun og publikum i studio, et eget portrettprogram med Norges representant Maria Haukaas Storeng. To semifinaler og selvfølgelig finalen den 24. mai. Entusiastene har mye å se fram til de neste ukene

— Ja, det er mye Grand Prix på NRK. Vi satser på dette fordi norske seere vil ha disse programmene. Grand Prix er veldig populært, sier prosjektleder Stian Malme i NRK.

Smoking i stuen

Forhåndsprogrammene «Adresse Beograd» er for første gang på tre år en helnorsk produksjon. Tidligere har de nordiske landene samarbeidet om presentasjonen av årets semifinalister og finalister.

Ifølge Stian Malme er Norge det landet som har med seg den største delegasjonen til den internasjonale Grand Prix-finalen.

— Alle har en mening om Grand Prix. Det er det som er det fine. Jeg har aldri hørt noen si at det er for mye Grand Prix på NRK, sier han.

Sverige favoritter

Maria Haukaas Storeng må kvalifisere seg gjennom en semifinale for å komme til den store finalen i Beograd. Norges videre skjebne avgjøres allerede i den første semifinalen som går av stabelen tirsdag 20. mai. Denne sendes direkte på NRK.

Semifinale nummer to arrangeres på torsdag. Her deltar Sverige med favoritten Charlotte Pirelli. Melodien «Hero» er spådd å komme svært høyt opp på den endelige resultatlisten. Andre favoritter er Sveits som stiller med en italiensktalende sjarmør og låten «Era Stupendo» og Russland.

Du kan se og høre alle deltakerne på NRK sine Grand Prix-sider

Publisert

Les videre

 1. D-dag for Maria - og NRK
  I kveld synger Maria Haukaas Storeng for en plass i finalen i Eurovision Song Contest.

  Les hele artikkelen

JUBEL: MAria Haukaas Storeng vant i Spektrum. I mai får vi svar på om hun klarer det samme i Beograd.

Hun har vært Grand Prix-entusiast siden hun var liten. Nå tar Hanne Hoftun over som ny Grand Prix-kommentator.

BT anbefaler

Her møter Lars Arne Nilsen pressen

Se Ballsparks intervju med Lars Arne Nilsen utenfor Stadion mandag formiddag

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

 1. Her er Branns krav til ny trener

 2. Apoteka førebur seg på ekstremsal av munnbind: – Vi følgjer situasjonen nøye

 3. Bilbrann på E16 – stengte tre tunneler

 4. – Nå er det ingen som kan stille spørsmål ved meg lenger

 5. En av de koronasmittede fra Bergen var passasjer på Hurtigruten. Nå testes flere i Vestland.

 6. – Hva er det vi holder på med? La gutta jobbe!

 1. Musikk