- Det er gøy å være litt stygg

Christine Guldbrandsen trer inn i fantasiverden og får sin siste, dampende «Dødsforelskelse» før hun gifter seg.

Publisert Publisert

FORBUDT KJÆRLIGHET: Christine Guldbrandsen og Johannes Winther Farstad i forestillingen "Dødsforelska". Foto: HAAKON HOSETH, NORDLAND TEATER

  • Kari Fauskanger
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

For seks år siden fortryllet hun det norske folk med «Alvedansen» i Melodi Grand Prix. Så hadde hun suksess som den evig optimistiske Maria i «Sound of Music». Nå er hun forførende, sexy og blodig vampyr og «Dødsforelska» på Nordland Teater.

— Hva i all verden har skjedd?

— Det har vært en lang prosess ..., sier Christine og ler litt, før hun forteller hvordan hun fikk rollen som vampyr i Nordland Teaters oppsetning «Dødsforelska»- en rå og sexy musikal om å være forelsket, rett og slett om den vanskelige kjærligheten.

Mørk og mystisk

Regissør Kim Sørensen vil lokke ungdom og unge vokse til teateret. For å klare det har han skapt en musikal som inneholder både det mørke og mystiske, de store følelsene, den heftige forelskelsen og det aller mest forbudte. Selve handlingen bygger på et dikt av Edgar Allen Poe, og inspirasjonen er hentet fra kjente film- og tv-suksesser som «Twilight»-sagaen, «True Blood» og «The Vampire Diaries». Atle Halstensen har det musikalske ansvaret og har plukket heftige rytmer som spenner fra Madonna til Metallica.

Det er gøy å prøve noe som er helt motsatt av alt jeg har vært forbundet med

Christine Guldbrandsen

Forklaringen på hvordan akkurat Christine Guldbrandsen havnet i denne sexy, dampende, blodige musikalen er såpass enkel som at hun har samarbeidet med flere av dem som står bak tidligere, da hun spilte i «Sound of Music» i 2010. Da hun ble tilbudt rollen av regissør Kim Sørensen, var det ikke vanskelig å takke ja.

— Det er gøy å prøve noe som er helt motsatt av alt jeg har vært forbundet med, å vise noen mørke sider og være litt stygg, sier Guldbrandsen.

Skjønner fascinasjonen

Hun er ikke en av dem som har vært hektet på vampyrbølgen, men har drevet grundig research før forestillingen.

— Jeg kan se fascinasjonen for denne fantasiverdenen. Det er gøy, men man må ta det for det det er – underholdning, sier hun.

Musikalartisten er opptatt av at forestillingen representerer noe helt nytt, og at målgruppen ungdom og unge voksne er en gruppe som tradisjonelt ikke har fått så mye oppmerksomhet fra teateret.

— Det er god musikk og sterke effekter. Responsen på prøveforestillingen har vært god, sier hun.

Gifter seg

Lørdag er det urpremiere på «Dødsforelska» i Bodø Kulturhus. Deretter er det turné i Nordland, før det hele avrundes på Vinterlysfestivalen i Mo i Rana i februar.

- Hva gjør du når du ikke er vampyr lenger?

— Da skal jeg tilbake til det gamle, kjente meg, spille med bandet mitt og forberede en rolle i et helt nytt spel i Sulitjelma. Jeg holder også på med vokalstudier i København og til sommeren skal jeg gifte meg, sier Christine Guldbrandsen.

FANTASI: - Jeg kan se fascinasjonen for denne fantasiverdenen. Det er gøy, men man må ta det for det det er – underholdning, sier Christine Guldbrandsen. Foto: HAAKON HOSETH, NORDLAND TEATER

Publisert