Fred Well vs. rockerne

Tunge rockeband, lettbeinte popgrupper og én R’n’B-helt – guttemusikken dominerer helgens singelrunde.

Publisert Publisert

ANMELDT: Fred Well. Bildet er fra da han varmet opp for Sigrid i London tidligere i høst. Foto: Nina E. Rangøy

  • Petter Lønningen
iconDenne artikkelen er over to år gammel

TILBAKE: Audrey Horne slipper sitt sjette album i januar. Første singel ut er «This Is War». Foto: PRESSEFOTO

4 av 6 hjerter

Duellerende gitarer, brumlebass og et ellevilt trommekjør: Bergensbandet Audrey Horne fortsetter festen fra «Youngblood» (2013) og «Pure Heavy» (2014) på sin siste singel. Bandet tyner Kiss- og Iron Maiden-klisjeene til det ytterste, men melodien og riffene er likevel friske og spenstige.

Les også

Les anmeldelsen av Audrey Hornes albumdebut (2005).

Vokalist Torkjell Rød låter bedre og kraftigere enn noensinne, der han lirer av seg fraser som «Destroyers of the universe» og «I am fuel to the fire». Rimelig cheesy, men også veldig, veldig fett. «This Is War» er en fengende krigserklæring og lover godt for albumslippet i januar.

TUNG GLEDE: Christer Ottesen, Bård «Heavy» Nordvik og Hans Kristian Rein utgjør rocketrioen Magick Touch. Foto: PRESSEFOTO

5 av 6 hjerter

Bergens triveligste undergrunnsband? Ikke umulig; Magick Touch imponerte stort med debuten «Electrick Sorcery» (2015), og etter denne singelen å dømme har ikke trioen tenkt å roe det ned på oppfølgeren som kommer i januar neste år. «The Great Escape» er en latterlig fengende festlåt hvor riffet får stå sentralt, men det skader heller ikke at vokalist og bassist Christer Ottesen har en solid tilstedeværelse. Det hele er gjennomsyret av energien og kraften fra storheter som Thin Lizzy og Whitesnake, men Magick Touch setter sitt helt eget preg på heksebrygget.

FENGER: Fredrik Brurås er ute med en ny låt under artistnavnet Fred Well. Foto: EDDA MUSIC

5 av 6 hjerter

Byens neste, mannlige pophåp er Fred Well, tidligere kjent fra bandet The Well. Debutsingelen «Complicated» var myk og øm R'n'B med store følelser og platt tekst, men nå begynner det å svinge.

Les også

Selskapet står bak suksessen til Sigrid og Aurora. Nå satser de på Fredrik fra Åsane.

«Superhero» er en lettbeint, berusende låt: Fredrik Bertheussen Brurås (som han egentlig heter) gjør en smakfull blanding av Pharrell og The Weeknd, uten å miste sitt eget, lille særpreg oppi det hele. Han har en spennende stemme som kan gå fra det ømme og forsiktige til sterke, lange toner på en overraskende uanstrengt måte. Mye tyder på at vi ennå ikke har hørt denne åsabuens fulle potensial.

MARITIMT: Bergensbandet Steamship Normandie har tatt navn etter et av tidenes største passasjerskip. Foto: PINTEREST

5 av 6 hjerter

Steamship Normandie er et rimelig ferskt bekjentskap på den bergenske rockescenen, men har allerede gjort et solid inntrykk med den Crosby, Stills, Nash & Young-inspirerte debutsingelen «(Life) On The Road». Neste smakebit fra det kommende albumet er minst like lovende; på den nesten åtte minutter lange «Past Present Future» tar bandet enda et skritt opp og frem. Med smektende vokalharmonier, elegante melodilinjer, varmende orgel og markante solopartier går kvintetten selveste Kåre & The Cavemens «Long Day's Flight 'Till Tomorrow» (1999) i næringen. Dette gjør godt for sjelen!

COMEBACK: I 2015 kom Butterfly Garden sammen igjen. Nå nærmer det seg albumutgivelse for Rodrigo Lopez, Calle Hamre, Trygve Gulbrandsen og Cato Eikeland (fra v.). Foto: Odd E. Nerbø

4 av 6 hjerter

Butterfly Garden var med på å definere 90-tallets bergensrock, men i dag låter albumene «So It Goes» (1995) og «For You» (1996) noe daterte. De nye singlene «Oh Tell Me Love» og særlig «Put The Summer On» har tatt mange skritt i retning et mer tilgjengelig lydbilde.

Les også

Butterfly Garden-vokalist får hjelp av R.E.M.-musiker

«I'm a Liar» lener seg kraftig i retning David Bowie og moderne voksenpop. Calle Hamres tekster er fremdeles spennende, grunnmelodien er bunnsolid og de mange små, stilfulle detaljene som er gjemt rundt omkring i lydbildet gjør låten enda mer interessant. Godt håndverk går aldri av moten, men litt motstand hadde heller ikke vært så dumt.

Publisert
  1. Musikk