Hva er årets sang fra Bergen?

Både kjente og ukjente bergensartister har hatt et produktivt år. Nå skal det avgjøres: Hvem laget den aller beste låten?

BEST I BYEN? Emir, Myra, Doddo og Sigrid er blant de nominerte når BTs lesere kårer årets bergenslåt 2017. KOLLASJ / BT / SONY

BTs lesere har nettopp kåret «Cult Drugs» av Blood Command til årets bergensalbum. Nå får de også sjansen til å peke ut årets beste bergenske poplåt.

En jury av musikkanmeldere og -journalister har valgt ut ti kandidater, men den endelige avstemningen overlates til leserne. Les om de nominerte og gi din stemme innen midnatt 26. desember.

Stem nederst i artikkelen!

Doddo – «La oss ta en idealist»

Femten år etter sitt forrige album, gjorde Eduardo «Doddo» Andersen comeback med en politisk ladet singel. «La oss ta en idealist» er en enkel sang med et tydelig budskap – inspirert av Andersens arbeid med enslig mindreårige flyktninger.

Emir – «Faller»

Rapperen Emir Hvidsten Hindic var mest kjent som Onge Su$hi Mane fra duoen Su$hi x Kobe. På «Faller» gikk han solo med en dansevennlig beat, en fengende melodi og en tekst om å gå på trynet igjen.

Hvitmalt Gjerde – «Våken nå»

En vennlig kassegitar ledet vei til et klassisk The Cure-aktig riff og så var de av gårde: På «Våken nå» viste Hvitmalt Gjerde myke og melodiøse sider i et heseblesende tempo, igjen.

Kommode – «Fight or Flight or Dance All Night»

Med albumet «Analog Dance Music» fikk Eirik Glambek Bøe fra Kings of Convenience endelig sitt eget sideprosjekt på vingene. Singelen med det kompliserte navnet leverte på alt det albumtittelen lovet.

Lars Vaular med Myra – «Ventet på deg»

Nykommeren Myra, AKA Regina Tucker, gjorde «Ventet på deg» til et av Lars Vaulars sterkeste øyeblikk i året som gikk. Siden har den unge rapperen imponert på Bylarm, varmet opp for Cecilia Brækhus og skapt store forventninger for 2018.

Lekende Lett – «I Sommer»

To anonyme musikere var det som skulle til for å bringe Miami bass-lyden til Bergen. Ærligere hyllest til late sommerdager i sus og rus, komplett med sprettende korker, skal man lete lenge etter.

L.U:N.A – «Eg Er Lei»

I 2017 tok endelig de kvinnelige bergensrapperne igjen guttenes forsprang. En av dem er L.U:N.A, 17 år gamle Mia Roussel fra Askøy, som sto bak denne dempede stemningsrapporten.

Sigrid – «Don’t Kill My Vibe»

25 millioner avspillinger på Spotify kan ikke ta feil: Ålesundsjenten Sigrid Raabe ble årets popkomet fra Bergen. I Dagsavisens årsavstemning blant norske kritikere gikk «Don’t Kill My Vibe» like godt forbi alle internasjonale konkurrenter og helt til topps.

Silja Sol – «Ni Liv»

Silja Sols reise fra akustiske visepop via rock til dagens elektroniske lydbilde toppet seg med tittelsporet på årets album. «Om jeg hadde hatt ni liv ville jeg landet på beina» synger hun – og det gjør Silja Sol på alle måter her.

Strange Hellos – «Is It Me?»

Få klarte å samle så mange melodiøse vendinger i én låt som Strange Hellos, supergruppen fra byens indiemiljø, gjorde her. «Is It Me?» hadde alt som skulle til for å gjøre både NRK P3 og P13 fornøyde.