Hovedkvarteret

Nesten tusen arrangementer og 100.000 enheter øl på ett semester krever sitt mannskap.

BBAkademisk copy.jpg

  • Oddleiv Apneseth
  • Siv Sæveraas

Konsert og teater, quiz og debatt. Onsdagsjam og torsdagsbiff, kollokvium og klining. Det er knapt grenser for hva smeltedigelen Bergens Beste Studentsted inneholder. For studenter, med studenter, av studenter.

— Jeg studerte i Bergen i halvannet år før jeg begynte på Kvarteret. Først da jeg kom hit, ble jeg student, sier Arne Petter Sandvik. I dag er han leder for Det Akademiske Kvarter.

Han og PR-ansvarlig Kjersti Børve Skjelbreid tripper litt nervøst. De har sendt ut e-post til alle de frivillige med bønn om å stille opp til fotografering, men de aner ikke hvor mange som kommer. Kanskje tretti, kanskje hundre. To hundre?

400 frivillige må til for å holde hjulene i gang i det røde huset med det rare i. Hadde det ikke vært for dem, ville det ikke vært noe akademisk kvarter. Huset, som ble åpnet i 1995, inneholder ni ulike rom og scener og har plass til 1500 mennesker. Den årlige omsetningen er på 14 millioner kroner.

En elv av studenter kommer rennende langs Olav Kyrres gate og Håkonsgaten. Klart de stiller opp for Bergens Beste Studentsted. Home away from home, med lange åpningstider og billig middag og øl til 46 kroner.

Silje Bjorøy har kledd seg i pingvindrakt, med rødvinsflekk på brystet. Hun poserer villig for fotografen.

— Hvorfor har du pingvindrakt?

— Det er pingviner i logoen vår. Pingviner er sosiale dyr. Det er vi studenter også.