Kygo og Walker samarbeider

I dag slippes Kygos remiks av Alan Walkers «Tired». For noen uker siden var det Miley Cyrus som ønsket å samarbeide med Walker.

Publisert Publisert

KYGO: Kygo på konsert i Las Vegas i sommer. Alan Walker spilte også der. Foto: Johannes Lovund

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Kygo har ikke gjort en offisiell remiks av andres låter siden Marvin Gayes «Sexual Healing» i 2015. Den er strømmet 95 millioner ganger på Spotify.

Hør den nye låten her.

Nå har de to Fana-guttene funnet sammen. I dag slippes Kygos remiks av «Tired», en låt Walker slapp i mai sammen med den irske vokalisten Gavin James.

Spilte sammen på Ibiza

Dette skjer noen dager etter at Kygo spilte låten på en konsert i Finland med overskriften «Kommer snart» på videoskjermen bak.

– Kygo og jeg har vært i dialog om et samarbeid tidligere. Det var veldig kult å få det til nå. Han har, etter min mening, laget en kul remiks, sier Walker til BT.

IKKE FERIE: Alan Walker har 53 spillejobber på sommerturneen. Foto: Roar Christiansen

Han og Kygo spilte sammen på en stor strandfest på Ibiza sist søndag. Der skal de gjøre mer sammen.

– Ibiza er kjent som et sted for festglade turister, så det var veldig god stemning på konsertene.

– Snakket dere om mer samarbeid der?

– Vi artister snakker av og til samarbeid og jobb på slike plasser, men dette er noe som må komme helt naturlig. Det tar også gjerne litt tid. Mye skal falle på plass før et eventuelt samarbeid, siden alle er opptatt på hver sin ende.

BERGEN: Alan Walker brukte Ulriken som location i singelen «Alone». Videoen har til nå 356 millioner visninger på YouTube. Foto: Roar Christiansen

– Jeg har lagt merke til at Kygo spiller flere av dine låter når han mer gjør rene DJ-sett, som på Stavern-festivalen nylig. Gøy?

– Ja. Han gjorde det samme da vi begge spilte på EDC-festivalen i Las Vegas. Det er veldig stas når Kygo og andre spiller låtene mine. Det er med på å spre musikken, sier Walker.

Hyret inn av Miley Cyrus

For noen uker siden ble også han offisielle remiks av Miley Cyrus’ «Malibu» sluppet. Den ble laget etter oppdrag fra henne.

– Jeg fikk rett og slett en forespørsel fra teamet hennes om jeg vil gjøre en remiks til hennes nyeste singel. Som regel er det ingen konkrete føringer. Artistene ber gjerne om en remiks fra meg fordi de ønsker at jeg skal min egen vri på låten.

REMIKS: Superstjernen Miley Cyrus inviterte Alan Walker til å gjøre en remiks av hennes «Malibu». Foto: BRENDAN MCDERMID / X90143

– Ifølge listene har du 53 festivaljobber i sommer. Hvordan er det mulig?

– Jeg var i Nord-Amerika i juni, mens det er konserter i Europa hele juli. Deretter blir det reising mellom Nord-Amerika og Europa i august og september. Det er selvfølgelig noe som tærer på kreftene, så det gjelder å lade batteriene når jeg har muligheter til det. Det er også mange ting som må planlegges og koordineres i forkant for at logistikken skal gå opp. Akkurat det slipper jeg heldigvis å bruke så mye tid på selv. Mye håndteres av støtteapparatet.

– Men får du tid til en vanlig ferie?

– Den må nok vente til etter den lange sommerturneen. Dette er naturligvis høysesongen for festivaler. Ferier er noe jeg alltid må ta på andre tider av året. Det hjelper på at jeg hadde litt fri i mai. Da fikk jeg samlet krefter, sier Alan Walker.

Selskapet hans, Alan Walker AS, hadde et overskudd på 11,1 millioner kroner i år.

Publisert