Travle tider for Christine

Det er snart to måneder siden Christine Gulbrandsen vant den norske Melodi Grand Prix-finalen, og det er halvannen måned til hun setter seg på flyet til Hellas. Og hun har travle dager. Veldig travle dager!

  • Arild Berg Karlsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

— Siden vi vant i Oslo Spektrum med «Alvedansen» har jeg vært gjest ved Grand Prix-arrangementer i Bulgaria, Latvia og Hellas. I tillegg har jeg fått være med i andre tv-programmer, og det har vært veldig gøy. Spennende, interessant og lærerikt, sier Christine Gulbrandsen til Bergens Tidende.

— Men ...?

— Det tar jo mye tid, da. Faktisk mye mer tid enn vi hadde trodd. Det har ført til at arbeidet med den nye platen min nok har måttet lide, til fordel for Melodi Grand Prix. Likevel har vi fortsatt som mål å få platen ut i november i år, sier hun.

Jobber og jobber

Vi treffer henne i lydstudioet til «Sounds Familiar» på Georgernes Verft. Der har hun og produsent Kjetil Fluge lange dager med dels å jobbe med platen, dels å gjøre forberedelser til finalen i Eurovision Song Contest i Aten 20. mai.

  • Det blir litt studiojobbing, og så sender vi ut materiell til folk som gjerne vil ha det, og så er det mailer og telefoner. Dagene fylles, og ofte kveldene også, sier Christine.

— Det betyr at det er interesse for deg og «Alvedansen» ute i Europa?

— Det er heldigvis det. Vi får veldig gode tilbakemeldinger på sangen der vi har vært, og daglig sender vi ut materiell til radio- og tv-stasjoner og presse.

— Det blir kanskje flere reiser ut i Europa før finalen i Hellas?

— Det kan tenkes. Det er NRK som styrer det, og akkurat nå er det ikke noe konkret, sier Christine.

Koreografi og hardingfeler

En tur til Oslo om noen få dager blir det imidlertid helt sikkert. Koreografien til «Alvedansen» er nå klar, og den skal øves inn sammen med koristene og de to hardingfelespillerne i «Spindel» fra Bergen. De blir nemlig med til Aten.

Bookmakerne har også kastet sine øyne på årets Eurovision Song Contest, og skal vi tro dem ser det slett ikke ille ut for Christine og «Alvedansen». Sangen tippes blant de ti beste, og dersom det skjer vil Christine være strålende fornøyd.

— Jeg er selvfølgelig spent på hvordan det går. «Alvedansen» er en sang som kanskje er litt atypisk i MGP-sammenheng, sier Christine.

— Hva er viktigst for deg akkurat nå: Den nye platen eller Eurovision Song Contest?

— Platen er viktig, men det er virkelig finalen i Aten også. Jeg har aldri sunget for 400 millioner mennesker før, og i salen i Aten skal det være plass til bortimot 17.000. Det blir et voldsomt trøkk, og jeg gleder meg virkelig, sier Christine.

Ferske MGP-ambisjoner

Nå er Christine Gulbrandsen heltent på å gjøre en så god jobb som hun bare kan, både for seg selv og for Norge, men det er ikke så lenge siden hun ikke så seg selv i rollen som Grand Prix-artist.

— Jeg har selvfølgelig fulgt med på Grand Prix-sendingene opp gjennom årene, og syntes det måtte være fantastisk å kunne stå på den enorme scenen og nå ut til så mange mennesker. Men jeg har aldri sett meg selv i den rollen. Og hadde ikke NRK spurt oss om vi kunne stille i år, så ville det jo heller ikke skjedd, sier Christine.

— Du er 21 år gammel og du skal gjøre en del viktige veivalg. Hvor går du?

— Når det gjelder Melodi Grand Prix i Aten skal jeg gjøre hva jeg kan for at det skal gå beste mulig for Norge og «Alvedansen». Det vil jo også muligens kunne åpne opp for markeder som vi ellers ikke ville hatt kontakt med. Og så har jeg lyst til å ha et langt liv som artist. Selv om vi jobber mye og hardt nå, så trives jeg virkelig med det. Det som ser ut til å være min musikkstil, som jeg stadig vender tilbake til, er den klassisk etniske cross-over. Der er jeg så heldig at de to produsentene jeg jobber sammen med, Kjetil Fluge og Atle Halstensen, er helt i samme verden som meg, og sammen skal vi jobbe videre med det uttrykket. Men om det også kommer til å være meg om ti år, det vet jeg jo ikke nå, sier Christine Gulbrandsen, som den 14. mai setter seg på flyet som bringer henne til Aten og finale i Eurovision Song Contest.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert: