Sissel for 80.000 i Utah

Sissel Kyrkjebø skal synge under julekonsertene til det 360-stemmers Mormoner-koret i Salt Lake City i amerikanske Utah i desember.

  • Marianne Birkeland

Mormon Tabernacle Choir and Orchestras årlige julekonserter Salt Lake City ble utsolgt på få timer da de 80.000 billettene ble lagt ut for salg forrige helg.

.

Se videointervju med Sissel

Sissel er gjestesolist under koret og orkesterets tre 90-minutters julekonserter 14. til 16. desember, i tillegg til at det skal gjøres tv— og radioopptak fra morgenkonserten søndag 17. desember. Det var korets dirigent Craig Jessop som inviterte Sissel tilbake til Utah etter at hun sang med dem i mai i fjor, i forbindelse med den norske hundreårsmarkeringen.

«Europas Celine Dion»

I et intervju med den amerikanske radiostasjonen KSL, som for øvrig er publisert på www.sissel.cc , uttaler Jessop at Sissel er «en av Europas mest berømte, populære artister» og kaller henne «Europas Celine Dion».

— Hun er en av de mest allsidige sangerne jeg noen gang har jobbet med. Fra klassisk til pop, hun behersker hele registeret, sier han til KSL.

— Vi er beæret over at Sissel hatt satt av tid til å synge under julekonsertene våre, legger han til.

Skryter av Dybdahl

Kyrkjebø er denne uken aktuell med dobbelt-cd-en «Sissel 1986-2006» en samling høydepunkter fra tjue år som artist. Vi møtte henne på en sminkerom på NRK Frokost-tv og snakket om musikk, Thomas Dybdahl og møtet med norsk presse. Se mer av intervjuet i videoklippet over!

En uke med intervjuer nærmer seg slutten og Sissel lengter hjem til døtrene i Danmark. Smilet er ikke fraværende av den grunn. Latteren sitter løst, men artisten med lang presseerfaring er tydelig på hva hun ønsker å snakke om.

— Utenom lanseringer ser jeg ingen grunn til å gjøre intervjuer. Jeg satte en grense da jeg var 16 år og den står der fremdeles, forteller hun.

Intervjurunden som nå er ved veis ende.

— Da jeg skulle lage et oppsummeringsalbum, så synes jeg da at det ville være moro å ta med sanger som ingen har hørt før. Vi har med opptak fra helt tilbake til 1983!

Kim Nygård