«Gudfaren av heavy metal»

Metallica inviterte Motorheads Lemmy Kilmister med seg på scenen i går kveld.

  • Øyvind Berekvam
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Metallica har besøkt Norge to ganger i år, og fortsetter turen rundt i verden i kjølvannet av fjorårets suksessalbum «Death Magnetic». For tiden turnerer bandet i USA, og fansen i Nashville fikk seg en ekstra overraskelse under konserten mandag kveld. Ifølge Rolling Stone Magazine hadde bandet allerede levert en god konsert før vokalist James Hetfield introduserte en gjest han omtalte som «the godfather of heavy metal».

Gudfar

Gudfaren viste seg å være Motörhead-sjefen Lemmy Kilmister. Sammen med Metallica serverte Lemmy «Damage Case» og «Too Late Too Late» til et begeistret publikum. Metallica inviterer ofte med seg andre artister på scenen, og i fjor fikk de blant annet selskap av Flea fra Red Hot Chili Peppers da de spilte i Los Angeles. Tidligere i år dukket Saxon-vokalisten Biff Byford opp på scenen da Metallica spilte i Frankrike.

Ny intro

Bandet har nettopp avslørt at de til ære for fansen nylig har spilt inn en ny intro til sangen «My Apocalypse». Den kan lastes ned gratis fra bandets nettside .

– Vi har kost oss med å spille sangen her ute på veien, men følte at den hadde trengt noe ekstra. Vi bestemte oss for at den trengte en kul intro for å sette stemningen så James skrev en, skriver bandet på nettsiden.

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Det er ikke første gang Lemmy har blitt med Metallica på scenen. Her er han i sving sammen med bandet i 2006:

Publisert
  1. Musikk

Les videre

  1. Klemte til under Hall of Fame

  2. - Jeg ser ut som en idiot!

  3. Russerfrykt og zombieangrep

  4. Metallica-billetter revet bort

BT anbefaler

Her er Stoltzen-triksene

Anita Lilleskare er ikke bare vanvittig rask opp Stoltzekleiven. Hun har også kuttet tiden drastisk. Fra 12.

LES SAKEN