Lost Weekend: - Vi overlever

Lost Weekend på Askøy er trygge på at de ikke er blant festivalene som forsvinner.

Publisert Publisert

Lost Weekend har de siste årene vært en av de mest turbulente musikkfestivalene i Norge, og har lenge vekslet mellom å overleve på kreditorer eller politikeres velvilje. Likevel er arrangørene overbevist om at festivalen i Kollevåg ikke hører hjemme på Asbjørn Slettemarks dødsliste.

— Vi overlever garantert til neste år. Selv om ikke tallene er helt klare vet vi at vi isolert sett har et overskudd i år, og vi har kvittet oss med gammel gjeld. Over helgen skal vi sette oss ned og vurdere hvorvidt vi kan klare oss selv på egen hånd til neste år, eller om vi skal be om støtte fra sponsorer eller politikere, sier festivalsjef Lillianne Hantveit.

Hun tror de festivalene som er mest utsatt er de med høye personalutgifter.

— Vi har minimale interne utgifter, det gjør oss mye mindre sårbare. Selv har jeg ikke én krone i lønn, og dekker min egen telefonregning, sier Hantveit.

Ekspertene Bergens Tidende har snakket med trekker alle frem nisjer og særpreg som viktigste overlevelsesfaktor tiden fremover. Lost Weekend gikk i år motsatt vei, og satset bredere musikalsk sett enn noensinne tidligere.

— Festivalområdet vårt og atmosfæren plasserer oss i en helt unik nisje. Av den grunn er ikke vi redd for å satse bredt musikalsk, sier festivalsjefen.

Foto: Lillebø, Jan M.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Dagen før dette bildet ble tatt, fikk de dødsdommen

  2. Koronasmittet reiste mellom tre kommuner – nå må 70 personer testes

  3. Høie skuffet: – Jeg har brukt 20 år av mitt liv på å kjempe mot mange av disse endringene

  4. Bergen mister stor prestisjekonferanse: - Veldig trist

  5. – No er han Noregs aller dårlegaste politiske strateg

  6. Slik vil regjeringen unngå at barnefamilier på ferie havner i koronafelle

  1. Konsert