- Jeg liker ikke Trumps måte å underholde på

Cannes (BT): - Det er viktig å underholde. Bare det ikke skjer på Donald Trump-måten, sa Sean Penn på pressekonferansen i Cannes i dag.

I CANNES: Sean Penn møte verdenspressen for noen timer siden. Foto: Reuters

  • Frank Johnsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Den kontroversielle rebellen har verdenspremiere på sin nye film «The Last Face» i Cannes i dag.

Mer fra Cannes:

Les også

Steven Spielberg leker med kjemper

Blandet mottakelse

En film der ekskjæresten Charlize Theron og den spanske stjernen Javier Bardem spiller leger som opererer i konfliktområder i Afrika, samtidig som at en gryende forelskelse får vokse frem – selv om omgivelsene er både brutale og kaotiske. Og filmen er usedvanlig voldelig.

I CANNES: Sean Penn, Adele Exarchopoulos, Javier Bardem og Charlize Theron i Cannes for noen timer siden. Foto: Reuters

Filmen har allerede delt kritikerne. Noen mener den kan vinne gullpalmen, andre hater filmen fordi den lar kjærlighetshistorien til dels overskygge det svært politisk betente bakteppet.

— Jeg har avsluttet filmen og står bak det ferdige resultatet. Etter gallavisningen i dag, ser jeg fremover. Folk får mene det de vil, sier Penn.

Krig og kjærlighet

55-åringen har fått mye pepper det siste halvåret for sitt famøse intervju med narkotikabaronen El Chapo i Mexico mens han var på flukt fra politiet, og det er alltid mye støy rundt Penn. Men i Cannes var han i det rolige slaget.

— Det for mange filmer i dag som ikke har noen mening annet enn å underholde. De drar folk vekk fra det menneskelige. Og det ville jeg gjøre noe med i «The Last Face». Når jeg skal ta stilling til regitilbud, tenker jeg: Er dette interessant for meg å bruke så mye tid på? Verden går gjennom en knallhard tid. Folk lider. Derfor ville jeg prøve å mikse kjærlighet og krig. Verden trenger sjenerøsitet. Vi ser mindre og mindre av det nå, sier Penn.

Ny film:

Les også

Mandela skal ha blitt pågrepet etter tips fra CIA-agent

Javier Bardem og Charlize Theron er veldig opptatt av å hedre de legene og hjelpearbeiderne som risikerer eget liv i krigsområdet for å redde andre menneskers liv.

— Vi må ikke glemme hva disse menneskene gjør. De blir drept mens vi sitter her. De gjør så mye for andre, og det ville jeg hedre i filmen. De er heltene, sier Bardem.

— Dette er folk som bruker hvert sekund av tiden i konfliktsonene med å deale med smerte og lidelser. Men jeg har ikke møtt en som føler seg som en helt. Dette er noe de gjør av menneskelighet, ikke egoistiske grunner, sier Theron.

Filmet med virkelige flyktninger

Hun er født og oppvokst i Sør-Afrika. Dette er en verden hun kan relatere til. Og det var tider under innspillingen at hun ikke følte at de laget film, men opplevde noe ekte.

— Vi bygget flyktningleirer med 5000 statister. De laget bål, laget maten sin der. Og levde et normalt liv. Det skjedde foran kamera. Vi fikk hele tiden i rollefigurenes klær slik at vi kunne skyte i øyeblikket. Det var ingen timeplan. Derfor føltes det ikke som en normal filminnspilling, sier Theron.

Sean Penn skrøt veldig av samarbeidet med skuespillerne, både de profesjonelle og de ikke-profesjonelle.

— Den største utfordringen i enhver filminnspilling er å forholde seg til mitt eget ego. Jeg har nå sett hundrevis av timer med opptak. Og selv om hver av skuespillerne har sitt eget lille ego å hanskes med, er de positive sidene mye mer fremtredende i filmen enn de negative.

— Hvordan er det å være med i hovedkonkurransen. Du har jo selv vært juryformann her i Cannes?

— Å være juryformann var min beste Cannes-opplevelse noensinne. Jeg ble tvunget til å se filmer fra alle verdenshjørner, og det var virkelig interessant å se at amerikanske regissører på ingen måte er bedre enn filippinske. Selv om vi tror det. Nå er det min egen film som skal ses og vurderes. Jeg vet ingenting om de andre filmene i konkurransen, så dette er ikke noe jeg bruker mye tid på, sier Penn.

Publisert
  1. Film
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les videre

  1. Bergensk studentfilm til Cannes

  2. - Filmer kan faktisk forandre samfunnet

  3. Det kan ta måneder før en kinofilm blir lovlig tilgjengelig på nett. Det vil denne gjengen gjøre noe med.

  4. Vil lokke kinesisk filmindustri til Bergen

  5. Hollywood-stjerner på Ulrikens topp

  6. - Tåpelig å snakke om kvinnkvotering!

BT anbefaler

Legen Rune Larsen (60) var sikker på at han skulle kokes da han ble innlagt på sykehuset

Infeksjonen er kraftig. Rune Arild Larsen innser at han må komme seg på sykehus.