Gabrielle får selskap av ny artist i Netflix-serie

Andre sesong av «Hjem til jul» kommer i midten av desember.

Gabrielle Leithaug (til v.) og Ida Elise Broch spiller i den andre sesongen av den første norske originalserien på Netflix.
  • Gitte Johannessen/NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Første sesong av Netflix-suksessen «Hjem til jul» sluttet med en cliffhanger som nok ertet på seg en del seere, der skjermen går i svart i det «Johanne» åpner døren.

– Vi diskuterte denne slutten lenge, og ja – jeg vet om en som kastet en tallerken i veggen!

Denne julen skal «Hjem til jul»-seerne få vite hvem som ringte på døren til Johanne. Det lover regissør Per-Olav Sørensen.

– Svaret på det er ja. Men det er selvfølgelig mulig vi bruker situasjonen videre til nye overraskelser i sesong to, sier Sørensen lurt.

Prøver ny jul

– Med en slik slutt, var det hele tiden planlagt en sesong to?

– Nei, egentlig ikke. Oppgaven var én sesong, men kanskje lå det i bakhodet et sted for mange av oss. Men slik som dette har utviklet seg med en sesong to, virker det ikke som om slutten var så ille. Snarere tvert imot.

Mer julekos og juleforviklinger for Johanne, spilt av Ida Elise Broch, i andre sesong av «Hjem til jul» på Netflix.

«Hjem til jul», som var den første norske originalserien på strømmetjenesten, ble en stor seersuksess med historien om Johannes jakt på kjærligheten. 18. desember er det duket for mer romantiske forviklinger.

Som det heter i omtalen:

«Når familien og verden rundt henne faller sammen, hvordan kan hun fortsatt tro på genuin og evigvarende kjærlighet? Finnes den egentlig, og vil hun finne den ene å ta med hjem til jul i år?»

Popartisten Dagny er med i sesong 2 av «Hjem til jul».

Koronafri sone

Opptakene til sesong to startet før pandemien kom. Derfor var det ikke en problemstilling om det skulle være samme gjengen med skuespillere.

– Vi diskuterte selvfølgelig hvilke karakterer som skulle ut, hvem som skulle med videre og hvem vi skulle presentere som nye. Vi visste at Johannes familie måtte med, vi ville beholde vennene på jobben, og selvfølgelig samboeren Jørgunn. Alle andre var oppe til vurdering, sier Per Olav Sørensen.

I fjor slapp Netflix sin første norske originalserie, «Hjem til jul». I år kommer sesong 2. Medvirkende, fra venstre: Dennis Storhøi, Anette Hoff, Line Verndal, regissør Per-Olav Sørensen, Hege Schøyen, Oddgeir Thune og Stian Blipp. Foran fra venstre: Ida Elise Broch, Felix Sandmann, Kingsford Siayor, Mads Sjøgård Pettersen og Gabrielle Leithaug.

Jørgunn spilles av artisten og bergenseren Gabrielle Leithaug, kjent som «Gabrielle», og nå har «Hjem til jul» ryddet plass til en artistkollega av henne – selveste Dagny Norvoll Sandvik, kjent under artistnavnet «Dagny».

– Gabrielle gjorde en super audition foran den første sesongen, og vi er veldig glade for at vi tok sjansen på henne som Jørgunn. Da Dagny prøvefilmet før sesong to, synes vi at hun passet fint som den nye sykepleieren Line. Så de har begge fått roller etter gode prøvefilminger.

Les også

Hermine (13) anmelder «Stjernestøv»: En tiåring ved navn Jo redder nok julen for meg

Familie og hygge

Regissøren røper at det er mange som venter på Johanne. På spørsmål om vi trenger mer feelgood nå, svarer han nemlig:

– Jeg vet i alle fall at vi har fått tusenvis av meldinger fra hele verden av «Hjem til jul»-fans som sier akkurat det. De trenger denne serien nå.

Netflix har beskrevet serien som «et varmt teppe», og nå kan snart seerne hylle seg inn i det – når det stunder mot en julefeiring der strenge koronaregler fortsatt må følges og vi kan drømme oss bort i scenene vi får se i «Hjem til jul».

Selv vanker det ingen «revolusjonerende jul» på Per-Olav Sørensen.

– Familie og hygge er fokus. Jeg pleier å gjennomføre to julekonserter hver desember, en stor veldedighetskonsert på Parkteatret i Moss, og en privat for venner. I år må vi dessverre droppe begge to, men jeg håper vi kan gjennomføre dem i 2021.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert