- Kor e Robyn? Eg dør av svette!

Robyn lot publikum vente i Grieghallen.

Publisert: Publisert:
Les også

Robynekstase

icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Irriterte Twitter-meldinger haglet da Robyn lot vente på seg torsdag kveld.

«Kor e' Robyn? Eg dør av svette!» skrev en fortvilet jente.

«Dette er bortkastet tid. Hvor er du, Robyn» kvitret en annen.

Først kl. 23.15 entret Robyn Grieghallen. Over to timer måtte altså publikum vente før popdronningen endelig sto på scenen. Og det på en vanlig hverdag.

I minuttene før stjernen inntok scenen var det tendenser til pipekonsert i salen. Mange av publikummerne virket oppgitt.

Endelig Bergen

Robyn er Skandinavias største popstjerne. Og hun har hatt et travelt år. I fjor sommer spilte pop-dronningen på festivaler i USA og Europa. Hele høsten gikk med til konserter i USA og Canada. Like før jul gjorde hun et avbrekk for å spille noen konserter i hjemlandet Sverige. Torsdag kveld var det endelig Bergens tur.

Charlotte Ottesen og Sunniva Andreassen var to av dem som gledet seg stort før konserten.

— Vi er ble fans nå nylig. Da «Body talk»-albumene kom ut, da ble jeg ordentlig fan, forteller Ottesen, som gledet seg stort til konserten.

— Det blir et bra show, tror Ingeborg Uppheim og venninnene.

Det var flertall av jenter som ankom Grieghallen. En av dem var Emilie Irgens, som hadde fått billett i gave.

  • Jeg har ikke hørt så mange av sangene hennes, men jeg er her sammen med broren og søsteren min, så det blir fint, forteller Irgens.
Les også

Bergensklar popdronning

Hitmaskin

Den nå 31 år gamle Robyn ble et kjent navn allerede som femtenåring med låten «Do you really want me». Låten lå lenge på hitlister i både Sverige og Norge. Noen år senere, i 1997, gjorde hun det bra i USA med singlene «Show me love» «Do you know (what it takes)». Begge låten kom på topp 10 på den amerikanske billboard-listen.

I 2004 brøt hun med plateselskapet Jive og startet sitt eget plateselskap, Konichiawa Records, og hun ga ut den mer personlige platen «Be Mine!». Med sin nye og mer melankolske stil ble hun i større grad også omfavnet av kritikere og «musikkpolitiet».

Les også

Robyn tilbake fra halsbetennelsen

I år har Robyn gitt ut ikke mer enn tre plater, «Body Talk 1-3», selv om den siste mer er en EP. Platene har fått kritikerne til å juble: «Robyn har fargelagt 2010 med glødende elektropop, Madonnas etterfølger, Lady Gagas solside ...» skrev BTs anmelder om «Body Talk 3», og ga karakter fem.

Robyn har også jobbet mye sammen med Röyksopp. Hun hadde vokalen på «The girl and the robot» som var en av fjorårets store hiter. Röyksopp har også vært inne på produsentsiden på «Body Talk 1-3».

Var du på konserten? Hvordan reagerte du på forsinkelsen?

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert: