- Å, så heldig jeg er

Agnete G. Haaland overtar som teatersjef på DNS. Se video.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

— Åh,så heldig jeg er som får lov til å bli sjef for dette fantastiske teateret med en sånn stolthet, historie, selvtillit og masse dyktige mennesker. Jeg er veldig, veldig glad og ydmyk og begeistret, sier Agnete G. Håland til bt.no.

Vil sette dagsorden

Den nye sjefen har lenge vært en av favorittene til stillingen, men DNS sitt styre har holdt kortene tett til brystet før utnevnelsen.

— Jeg visste ikke at jeg fikk jobben selv før ganske nylig. Men dette har vært en veldig ryddig prosess. Jeg har vært på flere intervjuer og lagt fram repertoar for 2012 og 2013. De vet hvem de får og det er betryggende, sier Haaland.

50-åringene har allerede mange planer for hva hun vil gjøre når hun begynner i jobben 1. januar 2012.

— Selve programmet må diskuteres internt først. Jeg har lyst til å ha en ordentlig dialog flørst Men det jeg ønsker er å videreføre den begeistringen som Bjarte Hjelemland har klart å skape. Her skal man finne musikaler, gode komedier og klassikere. Jeg håper også å tilføre et samfunnsengasjementent og sette dagsorden, sier Haaland.

— Jeg tror på et teater som ikke gir svar, men stiller spørsmål, legger hun til.

De ansatte på Den Nationale Scene (DNS) fikk vite at Haaland tar over som teatersjef etter Bjarte Hjemeland klokken 13 i dag.

Favoritt til jobben

Lederen i skuespillerforbundet var en av favorittene til stillingen, og danket ut instruktørene Hilde Andersen og Kim Bjarke i siste runde.

Agnete G. Haaland debuterte på DNS i 1980. På Sogn og Fjordane teater spilte hun blant annet Solveig i Peer Gynt og Anne Frank i Anne Franks dagbok. Hun har også spilt Dorothy i Trollmannen fra Oz og Klatremus i Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen på Riksteateret.

Mange som vokste opp på 80-tallet husker henne i rollen som Sofie i barnefilmene om Kamilla og tyven.

Den nye teatersjefen har lang erfaring som leder av Norsk Skuespillerforbund, og president i den internasjonale sammenslutningen av skuespillerforbund.

Haaland er 50 år og gift med filmskaperen Erling Borgen. Hun blir den første kvinnelige teatersjefen på DNS noensinne.

Bt.no følger saken utover dagen.

Publisert: