Tjommiband serverer egne hits

Piddi Fjeldstad har fått med seg et stjernelag av kompiser. Nå skal de spille gamle sanger om igjen.

SPILLER GAMLE HITS: Piddien å di, kaller de seg, Petter Folkedal, Frank Hammersland, Piddi Fjeldstad og Frode Unneland. Foto: ROLF SEJERSTED

Publisert:

På åtti— og nittitallet var Pompel & the Pilts blant de hotteste bandene i byen. Siden bandet ble lagt ned i 1994, har frontmann og låtskriver Piddi Fjeldstad gjort sporadiske opptredener med låtene fra storhetstiden - nå har han fått med seg kompisene Frank Hammersland (Pogo Pops), Petter Folkedal (Sgt. Petter) og Frode Unneland til en aldri så liten gjenforening.

— Vi skal spille en konsert med mine låter - det blir hovedsaklig låter fra Pompel & the Pilts og Syk Pike, forteller Piddien selv.

Aldri spilt sammen

Musikerne i bandet og Piddi selv, har lang fortid sammen. Frank Hammersland har han kjent i over tyve år - men aldri spilt sammen med. Merkelig nok, som han sier selv.

— Det var litt tidig - vi satte oss ned for å finne ut om vi hadde spilt sammen noen gang før, men landet på at vi aldri hadde gjort det. Vi hang jo på Garage på samme tid, og på slutten av åttitallet og på begynnelsen av nittitallet var vi hele tiden på hverandres konserter. Så det har vært gøy å spille sammen igjen. En skikkelig opptur, sier bergensmusikeren.

Pompel & the Pilts ble av mange sammenlignet med trønderne i DumDum Boys under storhetstiden, og mange bergensere kjenner til låter som «Mine fineste klær» og «Leggevann & billig konjakk».

Låtskrivere i kompet

Blant medlemmene i det nye bandet, som kaller seg Piddien å di, er det bare trommis Frode Unneland som var med i Pompel & the Pilts, mens Petter Folkedal var med i Syk Pike. Sammen med Frank Hammersland, er de begge låtskrivere på egen hånd - noe Piddien tror kan være en fordel.

— Det har vært veldig lett å øve med de, for de har alle en intuitiv forståelse av hva man skal gjøre. Kanskje har det med å gjøre at de er låtskrivere, alle sammen. Det er veldig lett å kommunisere, sier Fjeldstad.

Han sier han ikke aner hvor stor publikumsgruppen til Pompel & the Pilts er 18 år etter at de ble oppløst.

— Det er helt umulig å si. Signalene tyder jo på at det kommer en del folk på konserten, men det er helt uforutsigbart. Det er ikke akkurat nytt og hipt, liksom. Men vi håper at det blir god stemning. Vi har nå iallfall prøvd å gjøre vårt beste for at det skal fungere bra.

Skal bli nytt bandprosjekt

Piddien å di skal etter hvert utvikles til et helt nytt band - intet mindre enn Gud, skal det hete.

— Planen er å gå i studio til høsten, i september, for å spille inn en plate. Så får vi se. Det blir vel noe aktivitet til våren, regner jeg med. Vi tar det litt etter hvert, sier Piddien, som går på scenen på Madam Felle sammen med kompisene i kveld, lørdag.