Sangene til Kyrre fra Fana spilles 400.000 ganger hver dag

Nå skal 22-åringen fra Fana varme opp for Avicii.

Publisert Publisert

FORAN DATAEN: Det er slik som dette, foran et keyboard og en datamaskin, at musikken til Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, blir til. Så langt har han laget remikser av kjente sanger. - Jeg finner sanger jeg liker, og tenker at jeg kan gjøre noe annerledes, sier han. Foto: Vegar Valde (Arkiv)

  • Gerd Tjeldflåt
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Han er egentlig økonomistudent i Skottland, men med elektroniske remixer av kjente sanger, har Kyrre Gørvell-Dahll slått seg opp som musikkprodusent, og skaffet seg en enorm fanskare på nett.

For tiden har artisten, best kjent som Kygo, rundt 400.000 avspillinger på nettstedet Soundcloud hver dag. I tillegg kommer avspillinger på Youtube, der en av hans mest kjente låter er spilt nesten 13 millioner ganger.

Hør Kygos musikk her

— Det går bra for tiden, jeg har fått mye god respons, sier Gørvell-Dahl.

Nå skal 22-åringen fra Fana varme opp for den svenske superstjernen Avicii på Feelings-festivalen i Oslo i sommer.

Begynte som seksåring

Det var for fire år siden at Kygo begynte å produsere egne låter. Musikkarrieren begynte imidlertid allerede da Gørvell-Dahl var seks år gammel, og begynte å ta pianotimer.

— Det gjorde jeg i ti år, til jeg var 16. De begynte jeg å lære mer klassisk, og det syntes jeg ikke var så gøy. Derfor begynte jeg heller å komponere egne låter på pianoet hjemme, sier Gørvell-Dahll.

For tre år siden oppdaget han den svenske artisten Avicii, og ble inspirert av musikken hans. Slik startet Gørvell-Dahll å produsere elektronisk musikk.

Han beskriver musikken sin som rolig, melodisk elektronisk musikk.

Hør musikken til Kygo her. (Ekstern lenke.)

KONSERTER: Det har blitt stadig flere konsertoppdrag for 22-åringen fra Fana. På fredag holdt han konsert for 750 stykker i London. Foto: Privat

Isolert fra omverdenGørvell-Dahll har brukt mye tid alene foran PC og keyboard, isolert fra omverden med øretelefoner på.

— Jeg trives godt sånn, når jeg kan koble av helt og lage musikk, forteller 22-åringen.

Så langt har han først og fremst produsert remikser, elektroniske versjoner, av andres sanger.

— Jeg finner sanger jeg liker, og tenker at jeg kan gjøre noe annerledes. Jeg putter for eksempel på en egen melodi, sier Gørvell-Dahll.

Manager i USA

Han har blant annet remikset sanger fra Ed Sheran og Ellie Goulding. Dette er såkalt uoffisielle remikser, som vil si at han gjør det uten artistenes godkjenning, og legger dem ut gratis. Et par av remiksene hans har imidlertid blitt oppdaget av artistene selv i etterkant, og gitt ut av deres plateselskap.

Nå har Gørvell-Dahll også fått sin egen manager i USA, og håper derfor på flere remiks-oppdrag fra artister. Det har også begynt å komme en del konsertoppdrag.

Fredag denne uken spilte han i London for 750 mennesker. Til sommeren skal han på turné i Nord-Amerika, med konserter blant annet i New York, Los Angeles og Chicago.

— Foreløpig har musikken bare vært en hobby, og jeg trives med det. Men nå begynner det å bli mer, og jeg har et mål om å kunne drive med dette resten av livet, sier Gørvell-Dahl.

Å varme opp for Avicii blir også et høydepunkt.

— Han er en person jeg ser veldig opp til, så det gleder jeg meg veldig til. Forhåpentligvis får jeg også møtt ham da, sier Gørvell-Dahl.

Skal ha eksamen

Det blir mindre og mindre tid til studiene, men Gørvell-Dahl håper på å komme seg gjennom tre eksamener i mai før han setter avgårde til USA.

— Egentlig skulle jeg jo gjort ferdig bacheloren neste år, men nå får vi se. Musikken tar egentlig all tid.

Målet er å lage mer egen musikk fremover.

— Det er bare å fortsette. Nå ser det ut som jeg kan drive med dette fulltid i sommer, og så får vi håpe det fortsetter fremover, sier Gørvell-Dahl.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Karoline (26) omkom etter fall i foss: – Dette er et stort tap for oss alle

  2. Vinmonopolet får trolig endret åpningstid på lørdager

  3. «Det finst eit mangfald som KrF ikkje har plass til»

  4. Rykket ut til gressbrann i Åsane

  5. «Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere»

  6. Derfor takker hun nei til Stortinget

  1. Musikk