Kurt Nilsen: - Gleder meg helt vilt

Det har gått ti år siden Kurt Nilsen sang seg helt til topps i «Idol». I kveld skal jubileet feires med gode venner og Brann-seier.

— De siste ti årene har flydd. Det kjennes ikke ut som det er ti år siden jeg sto på «Idol»-scenen og hadde vunnet finalen. Det har vært litt av en reise, sier Nilsen.

Denne måneden er det ti år siden Kurt Nilsen sto på seierspallen i den første runden med «Idol» i Norge. Nå inviterer han inn til sin egen jubileumskonsert på Bergenhus festning i kveld.

— Jeg sa høyt og tydelig den gangen at jeg drømte om å jobbe som artist, og det målet klarte jeg å nå. Jeg er jo litt stolt over det i dag, sier han.

«She's So High» var den mestselgende singelen i Norge gjennom tidene, og året etter «Idol»-suksessen hjemme klatret Nilsen helt opp til førsteplassen også i «World Idol». Han har siden gitt ut flere album og blitt en av Norges største artister.

Kurt med venner

— I løpet av de ti årene vil jeg kanskje trekke frem countryalbumet «Rise to the Occasion» og samarbeidet med Willie Nelson på låten «Lost Highway», som et av høydepunktene. «Hallelujah» med gjengen var også en stor greie. Det hele har vært en hurratur med tusenvis av mennesker, sier han.

I tillegg til årets «Idol»-finalister, skal Nilsen feire sitt 10-års jubileum sammen med Åge Aleksandersen og CC Cowboys-sjef Magnus Grønneberg.

— Det er folk jeg har hatt et godt samarbeid med. Magnus Grønneberg ble jeg kjent med gjennom TV-serien «Hver gang vi møtes». Åge Aleksandersen inviterte meg opp til Trondheim for å synge en gang, og siden har vi hatt god kontakt. Nå tenkte jeg at det var min tur til å invitere dem til Bergen, sier han.

Skal lage en festkveld

At konsertstart er lagt til klokken ni i kveld er heller ingen tilfeldighet. Bergenserne skal ha muligheten til og få med seg tiårsfeiringen av Kurt som artist, men også kampen mellom Brann og Ålesund i god tid før konserten starter.

— Forhåpentligvis har Brann nettopp vunnet kampen, og da kommer det til å bli en kjempefest. Dette blir veldig stas, sier Nilsen.

svp://29056

På konserten vil han fremføre kjente og kjære låter fra hele karrieren, selv om han for tiden er aktuell med albumet «Inni en god periode».

— Jeg vil påstå at jeg har den samme gnisten som for ti år siden. Det er dette jeg vil drive med fremover også, sier han.

FESTKVELD: - Jeg gleder meg til å feire med bandet mitt og et flott knippe artistkolleger, sier Kurt Nilsen om jubileumskonserten i kveld.