Tirsdag, torsdag og fredag i festivaluken varmet BT opp til Bergenfest med BT Lydsjekk Bergenfest-spesial på Statsraaden Bar & Reception, som ligger like ved festivalområdet.

På åpningsdagen hadde vi besøk av tidligere Kaizers-frontmann Janove Ottesen, som nå gjør suksess som soloartist under navnet Janove, og bergenseren Jarle Skavhellen.

BT Lydsjekk Bergenfest-spesial Jentetrioen I See Rivers og Stord-trubadur Endre Olsen besøker BT Lydsjekk på Statsraaden. Video: Bård Bøe

Torsdag kom Stordabuen Endre Olsen og spilte med fullt band. Før det spilte det Liverpool-baserte bandet I See Rivers, som gjorde sin eneste konsert på BT Lydsjekk etter at den planlagte konserten på Hjertebank-scenen på Bergenfest ble avlyst på grunn av uvær.

– På releaseturneen spilte vi for 1 person på det minste Janove snakker om Kaizers Orchestra sin start, og hør Jarle Skavhellen på BT Lydsjekk. Video: Geir Martin Strande

Fredag spilte Sofie Hamre sitt livs første konsert for publikumet på Statsraaden. Den 13 år gamle rapperen som kaller seg MachoMayne var også på BT Lydsjekk, der han blant annet spilte hiten «Fidget spinner».

Se videoen av fredagens BT-lydsjekk øverst i saken.