Osfest er på riktig vei – men har fremdeles forbedringspotensial

Å arrangere popfestival er risikosport. Noe Osfest i aller høyeste grad har fått erfare.

Publisert Publisert

God plass: Det var langt fra kamp om plassen tidlig på kvelden på Osfest. Det var først da Stavangerkameratene var på plass at publikum innfant seg. Foto: Bård Bøe

Etter fire år med både oppturer og nedturer, i hvert fall på det kommersielle området, forsøker de idealistiske arrangørene denne helgen nok en gang.

Basert på forsalg og en værmelding som bare har blitt bedre og bedre etter hvert som helgen har nærmet seg, ser det ut til at årets Osfest sannsynligvis vil komme i mål uten større problemer.

Men det betyr ikke at alt er perfekt. Her er absolutt rom for forbedringer.
I fjor høst slo Osfest seg konkurs. Fjorårets festival ble riktignok arrangert av et annet driftsselskap enn de tre første årene og gikk omtrent i balanse.

Noe som har medført at årets arrangement ikke stiller med et håpløst økonomisk etterslep som er omtrent umulig å bli kvitt. Et etterslep som til slutt
bidro til at for eksempel Lost Weekend på Askøy aldri kom seg opp av hengemyren – flere års forsøk til tross.

Når Osfest fremdeles klarer seg, skyldes det ikke minst et gavmildt kommunestyre. Festivalen i 2016 fikk bevilget en halv million i støtte fra Os kommune. Til årets festival ble bevilgningene halvert, og signalene fra kommunen tilsier en gradvis utfasing av støtten de neste par årene.

Les hele saken med abonnement