- Vanskelig å ikke nevne "Isdans"

Dorthe Skappel bruker «God kveld Norge» til å profilere sin egen innsats i «Isdans» i beste sendetid.

Merete Arnesen

I de siste sendingene av «God kveld Norge» har seerne vært vitne til en Dorthe Skappel som både snakker, kommenterer og viser bilder fra programmet «Isdans» der hun også er deltaker.

«Jeg»-formen brukes ofte og enkelte reagerer nå på at programlederen mister sin objektivitet i underholdningsmagasinet.

TV 2 selv er klar over den vanskelige balansegangen.

— Redaksjonen i «God kveld Norge» har diskutert problemstillingen, og det er litt vanskelig å sette en norm i starten, sier kanalens informasjonssjef Marianne Røiseland.

Vanskelig å unngå omtale

— Når det gjelder bruken av «jeg»-formen har dette bakgrunn i Dorthes personlige framgangsmåte. Hun har alltid tillatt seg denne metoden, svarer Røiseland som bemerker at både seerne og TV 2 alltid har priset stilen.

Hun mener også at det ville vært vanskelig å ikke nevne «Isdans» i «God kveld Norge» ettersom alle vet at Dorthe er en av danserne.

— Dorthe har bestandig brukt seg selv, magasinet sitt og deltakelsen i «Isdans» blir dermed en del av dette. Her går det heller en grense for hvor mye og på hvilken måte skøytekonseptet blir omtalt.

Skal ha ryddige regler

Røiseland føler også at forutsetningen til upartiskhet varierer fra program til program.

— Vi stiller helt andre krav til eksempelvis «Dokument 2». Men vi skal ha ryddige regler på hva vi gjør, uansett sjanger, konstaterer Røiseland før hun fortsetter:

— Vi er oppmerksom på at «Isdans»-omtalen i «God kveld Norge» kan oppfattes som trøblete, men vi prøver å unngå knuten så godt vi kan.

Skaper utfordringer

Om det vil bli noen forandring i «God kveld Norges» dekning av «Isdans» vil redaksjonen vurdere, men det var aldri tvil om at TV 2 ville ha Dorthe med på isen.

— Dorthe vil bidra til å gjøre «Isdans» morsommere, i tillegg til at hun ikke er redd for kamera. Slikt blir det god underholding av, sier Røiseland.

Informasjonssjefen mener det er et pluss for «Isdans» at Dorthe er med. På den annen side skaper dette hodebry for «God kveld Norge».

— Men utfordringer er vi vant med og vi finner ofte gode løsninger, stadfester hun.

Selge framfor underholde?

— Hvordan tror du publikum opplever Dorthes dobbeltrolle?

— Vi må være ærlige ovenfor seerne våre. Vi kan leve med en storm i en mediespalte, men vi kan ikke leve med at tilskuerne reagerer, forklarer Røiseland som presiserer at TV 2 ikke kan selge en vare i stedet for å underholde.

— Seerne er klare over denne grensen, mener Røiseland.