Sissel-CD hentes hjem likevel

Sissel Kyrkjebøs juleplate «Spirit of the Season» blir likevel importert til Norge. Etterspørselen ble så stor at plateselskapet Universal snudde.

  • Olav Gorseth
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Universal hadde ingen planer om å servere det platekjøpende publikum i Norge Mormon Tabernacle Choir and Orchestra med Sissel Kyrkjebø som solist. Platen har hatt fine listeplasseringer i USA og blitt omtalt i rosende ordelag her i landet.

Egen import

Butikkjeden Platekompaniet begynte å importere Sissel-platen for en tid siden. Slik import er ikke vanlig, men kan likevel gjøres når de store distributørene ikke kan eller vil skaffe et spesielt album. I går var Platekompaniets butikk på Torgallmenningen i Bergen gått tom for Sissel-platen, men ventet ny forsyning inn.

— Etterspørselen har vært stor, sier ansatte i butikken.

For to dager siden snudde Universal. Selskapet så at markedet var såpass stort for Sissels plate, at det ikke var noen vei utenom. Opprinnelig skulle bare en DVD fra Sissels opptreden på årets juleplate med mormonerkoret gis ut her i landet. Nå er altså CD-en på vei til butikkene i tillegg.

— Den enkle grunnen til dette er at etterspørselen ble såpass stor at vi valgte å gjøre en distribusjonsavtale med det amerikanske selskapet, sa administrerende direktør Petter Singsaas til FaroJournalen mandag.

Topper USA-liste

Albumet med Sissel topper USA-listen Billboard Top Classical Albumsfor femte uke på rad. Den er også inne på den amerikanske hovedlisten Billboard 200 og har pene plasseringer på listene over kristen musikk i USA. Sissel Kyrkjebø har også en annen plate ute på det amerikanske markedet, «Northern Lights». Der finnes blant annet hennes duett med José Carreras i Røros kirke. Platen er pent plassert på Billboards liste «classical crossover». Heller ikke denne skal etter planen importeres til Norge. Om det endrer seg, er Universal-direktøren ikke villig til å svare klart på.

— Den kommer foreløpig ikke, sier Singsaas til FaroJournalen.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
  1. Musikk
BT anbefaler

Dere må love meg ikke å google, sa legen til foreldrene

Lykke (13) er den eneste med sykdommen i Norge.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Savnet barn funnet på Møhlenpris

  2. Haaland hyllet med bluss: – Helt utrolig

  3. Kjedekollisjon i Dolvikvegen

  4. Byrådet vil begrense 17. mai-fyll. – Trist utvikling, sier komitéleder.

  5. – Svært sjelden slike ulykker skjer

  6. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av