Hyllet rockebestefar

Sekstiårsdagen til Dennis Reksten gikk ikke forbi i det stille. Etter festen vurderer han å ta en utdannelse.

Foto: Rune Nielsen

Publisert:

En storslagen rockefest måtte til for å feire Bergens rockebestefar på sekstiårsdagen.

Musikeren, bandverten på Garage og lys— og sceneteknikeren spilte både solo og sammen med bandet sitt, El Regn på Logen Teater i går. Scenen delte han med band og artister som Enslaved, William Hut, De Musikalske Dvergene, Gest, Havarikommisjonen, Zimmerman and The Sixties og Ølguttene som ønsket å feire ham med en bursdagskonsert.

- Alltid oppmuntrende

  • Dennis fortjener absolutt å bli satt pris på. Han har alltid jobbet og hatt en finger borti alle musikkarrangementer i Bergen. Han har alltid prøvd å oppmuntre folk til å drive med musikk. Kan han hjelpe noen, så gjør han det, sier Arne Grønhaug, bandmedlem i De Musikalske Dvergene.

Også Rekstens bandkollega, Eirik Hundvin, roser jubilanten for å ha hatt stor betydning for musikklivet i Bergen.

— Det ene er den kunstneriske betydningen. El Regn er fremdeles et veldig bra band. Det er et politisk band med slagkraft og musikken har betydd mye for mange. Dennis er hele årsaken til det. Det andre er alt han har gjort for å hjelpe folk. Han er et veldig bra forbilde på at det går an å ta i et tak og hjelpe andre, sier Hundvin.

- Kunnskap få har

Også Willy Marhaug, kjent som William Hut, roser Reksten for innsatsen han har gjort for andre artister.

— Det er ikke det band eller orkester som ikke har fått hjelp eller støtte fra Dennis i løpet av de siste tretti årene. Han har gitt mye av seg selv og kan hjelpe til med hva som helst. Han har en kunnskap om musikkindustrien få andre har. I tillegg er han en storyteller. Han har mye på lager, sier Marhaug.

Dialekten inspirerte

Reksten trekkes frem som en inspirator for den nye bølgen bergensband.

— Han har helt klart vært en inspirator, sier artisten John Olav Nilsen, som ikke kunne være med på feiringen i går.

— Han var en av de første jeg hørte synge på bergensdialekt og som spilte musikk jeg kunne digge. Jeg har også hørt mye på El Regn, sier Nilsen.

Reksten hjalp også John Olav Nilsen & Gjengen i startfasen.

— Vi spilte på jammen på Garage. Han likte oss og fikset etterpå vår første konsert på Garage.

Vil bli skipper

Jubilanten selv har ingen planer om å roe ned etter å ha kommet til sekstiårene.

— Kulturlivet er et temmelig trivelig prosjekt. Jeg har brukt mesteparten av de siste tyve årene, kanskje flere, til musikk. Vet du grunnen til at de fleste i musikkbransjen ikke klarer å slutte med musikk?

— Nei.

— Fordi de klarer ikke stillheten lenger. Da hører du tinnitusen i hodet. Derfor må en ha liv rundt seg.

Reksten forteller at han skal fortsette å både jobbe for andre musikere og å spille selv. Blant annet skal han spille inn en rockenovelle på femten minutter.

— Det er ingenting nyskapende, bare sammenhengende rølp, sier han fornøyd.

— Planlegger du å trappe ned?

— Nei. Morgendagen får vi ta når den kommer. En må aldri ha planer. Jeg vurderer å ta en utdannelse. Jeg har lyst til å bli skipper. Den dagen du slutter å lære, da er det bare å legge på, sier han.