Gospeljul med Sissel

Solid og gjennomført blanding av norsk jul og amerikansk gospel.

sissel.jpg Foto: Helge Skodvin

  • Einar Engelstad
    Musikkanmelder i BT
Publisert:

5 av 6

Sissel har valgt å gå litt nye veier denne gang. Resultatet erlikevel som alltid vellykket. I stedet for å kjøre det tradisjonelle og tryggenorske julekonsertkonseptet, har hun valgt å ta med seg en real gospeltrio fraNew York.

Noe som gir litt ekstra krydder uten at hun går på akkord med denSissel som vi har lært å kjenne.

Fire år har gått siden hun sist fylte Grieghallen sammen med OddNordstoga. Den gang var det med helnorsk julefeiring i grisgrendte strøk. I år er det mer internasjonalt preg over dethele.

Hun begynner med George Harrisons «My Sweet Lord» etterfulgtav «Oh Happy Day» som Edwin Hawkin Singers hadde en stor slager med på sluttenav 60-tallet.

En litt friskere Sissel enn vi vanligvis har vært vant til, mendet tar ikke lang tid før det trygge og norske er tilbake på plass i form avkjente og kjære julesanger.

Eninderlighet og stemmeprakt kan røre selv den mest steinharde julehater

Det er trygt, solid og smakfullt gjennomført. Til tider ogsåen tanke nyskapende som under «Jeg synger julekvad» der de fem musikernevirkelig får vist sine ferdigheter. Stor jubel vekker også den amerikanskegospeltrioens forsøk på å fremføre «O jul med din glede» — på norsk. Men bareunntaksvis får vår lokale sangfugl vist frem hvilken fantastisk stemmeprakt huner i besittelse av.

Trivelig og koselig blir det. En duett med Darryl Tookesfremkaller den lune stemningen fra gamle svart-hvitt filmer på fjernsyn, mensElvislåten «Crying In The Chapel» dediseres til en avdød venninne frabarndommen på Lønborg.

Kombinasjonen tidlig kveldstund og midtuke gjør likevel atdet aldri blir den store og ekstatiske gospelstemningen i salen, selv ompublikum med all tydelighet viser sin begeistring. Men noen særlig kraft påallsangen blir det aldri. Det er tross alt langt fra Grieghallen til enbaptistkirke i Sørstatene.

Når Sissel avslutter med «O helga Natt» er det med eninderlighet og stemmeprakt kan røre selv den mest steinharde julehater.

Enig med vår anmelder? Syng ut her.