- Dette er helt fabelaktig!

En av Norges fremste dansekunstnere hyller Vaulars moderne ballett.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg er kjempefan. Vaular er en god danser. Dette er kort sagt dritkult, sier Alan Lucien Øyen.

Den anerkjente danseren og koreografen bak kompaniet Winter Guests synes dansingen i Lars Vaularsnyeste musikkvideo ”Det ordnar seg for pappa” er helt topp.

Han mener Åsane-rapperen har fått en fin koreografi som er i tråd med ferdighetsnivået hans.

— Det er vanskelig å få "enkle" bevegelser til å se "smooth" ut. Det er ofte der amatørdansere avslører seg, men her har jo Vaular full kontroll, mener Øyen.

I flere måneder har Vaular jobbet tett med koreograf Gull Øzger, som har hjulpet ham å improvise frem et uttrykk som gjenspeiler sangen.

- Skummel utfordring

— Å tolke sangen med kroppen og sjelen har vært en skummel utfordring jeg har lært veldig mye av, og jeg er fornøyd med hvordan videoen har endt opp, skriver Vaular i en pressemelding.

Musikeren fortalte på Lørdagsrevyen at "Det ordnar seg for pappa" handler om farsrollen. Låten ble skrevet etter at han via Amnesty ble kjent med historien til Raif Badawi. Han sitter i et fengsel i Jeddah i Saudi-Arabia, dømt til ti års fengsel, ti års påfølgende utreiseforbud, en millionbot og tusen piskeslag. Grunnen er at han oppfordret til fri debatt på bloggen sin.

Overveldende farsrolle

I likhet med Vaular er Badawi født i 1984. Begge er fedre.

Ifølge Vaular selv handler låten om det overveldende ansvaret man får i det man blir far, og hvordan avgjørelsene man tar for sitt eget liv ikke lenger bare påvirker deg selv, men også mor og barn.

— Teksten min handler egentlig om meg, en ung mann som vil skrive om samfunnet han lever i og får barn. Raif er ikke så ulik meg sånn sett, men konsekvensene av å uttrykke seg ærlig er veldig mye større i Saudi Arabia, skriver Vaular.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert