Det blir ny norsk juleserie på Netflix – nå med Lars Saabye Christensen om bord

Etter suksessen med «Hjem til jul» for Netflix skal regissør Per-Olav Sørensen nå lage en ny juleserie for strømmetjenesten. Lars Saabye Christensen er med på å skrive manus.

Lars Saabye Christensen (t.v.), her fotografert sammen med sine musikalske samarbeidspartnere Maj Britt Andersen og Geir Holmsen tidligere denne måneden, skal lage ny serie i selskap med Per-Olav Sørensen.
 • NTB
Publisert Publisert

Handlingsforløpets rammer er klart, ifølge pressemeldingen fra strømmetjenesten:

Det er desember 2022, og en gruppe mennesker ankommer Oslo lufthavn. Noen skal ønske sine kjære og nære velkommen. Andre skal fly hjem til familien sin, og noen er der for å fly bort og unnslippe julen fullstendig.

«Men på en eller annen måte går juleoppdraget deres ad undas. De er alle strandet på flyplassen, og klokken tikker – det er bare 24 timer til jul – hva skal de gjøre?» heter det videre.

Det er Per-Olav Sørensen som har regi og skriver manus sammen med Lars Saabye Christensen og Jan Trygve Røyneland. Sørensen og Saabye Christensen har jobbet sammen før – med NRKs storserie «Halvbroren», basert på sistnevntes roman.

Det blir seks 35 minutter lange episoder. Innspillingen starter i Oslo neste år, og samme jul vil den foreløpig navnløse serien lanseres globalt av Netflix.

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

– Jeg er glad for å samarbeide med Netflix og med den dyktige forfatteren Lars Saabye Christensen igjen. Denne historien om en håndfull strandede karakterer på en flyplass fascinerer oss, og vi ser frem til å veve disse skjebnene sammen, sier Per-Olav Sørensen i en uttalelse.

Publisert
 1. Jul
 2. Lars Saabye Christensen
 3. Netflix

Les videre

 1. – Føler meg litt som han rockestjernen i Love Actually
  Det tok lang tid før Torbjørn Røe Isaksen skjønte at politikk skulle bli hovedkarrieren hans.

  Les hele artikkelen

 2. «Kan fort være det fineste du kan ta med ungene på»

 3. Årets julemarkeder er straks i gang. Her får du seks tips landet rundt

BT anbefaler

Brann har åtte nye spillere siden sommeren. Bare én var i Hornelands øyne en klar forsterkning.

Brann rustet opp til høsten med åtte nye spillere, men Horneland er usikker på om laget ble forsterket.

LES SAKEN