Eltons eventyrdag

Popstjernen Elton John og kjæresten David Furnish stjal showet da flere hundre homofile i England og Wales onsdag for første gang kunne inngå partnerskap.

NTB

Se videobilder fra bryllupet!

Popstjernen Elton John og kjæresten David Furnish stjal showet da flere hundre homofile i England og Wales onsdag for første gang kunne inngå partnerskap.

Presis klokken 08.00 ble de første partnerskapene inngått da tre par undertegnet de nødvendige papirene i byen Brighton i Sør-England. 700 andre homser og lesber sto allerede i kø forskjellige steder i England og Wales og ventet på å få sine forhold anerkjent av myndighetene.

– Jeg er veldig glad for å være en av de første, sa Gino Meriano mens han klemte partner Mike Ullett som nå i lovens øyne er knyttet til ham for resten av livet.

– Følelsesladet Den mest spektakulære seremonien fant sted i Windsor utenfor London, hvor 58 år gamle Elton John inngikk partnerskap med sin canadiske kjæreste gjennom mange år, filmskaperen David Furnish. Lokalene var de samme som prins Charles og Camilla Parker Bowles valgte da de giftet seg i vår.

På spørsmål om hvordan seremonien gikk, svarte Elton John:

– Strålende, takk skal du ha!

En av gjestene, videokunstneren Sam Taylor – Wood, sier til BBC at det var en svært følelsesladet seremoni.

Hundrevis av Elton John-fans fylte gatene i den vesle byen, som preges av gedigne Windsor Castle.

– Spesiell dag

– Det er en spesiell dag for Elton. Jeg har lyst til å være en del av det, det er morsomt og interessant å følge med på det som skjer, sa Andrea Lever som hadde tatt veien fra Devon i Sør-England.

– Vi startet kampen for dette tilbake på 60-tallet, sa 66 år gamle Bob Charles, som planlegger å inngå partnerskap i januar med sin kjæreste gjennom 40 år.

I alt 700 gjester var ventet å delta på bryllupsfesten på Elton Johns herskapshus i nærheten av Windsor. Blant gjestene er popstjernen George Michael og tidligere Spice Girl Victoria Beckham.

Fikk dispensasjon

De første regulære partnerskapene i Storbritannias historie ble inngått mandag, da myndighetene i Nord-Irland startet de første registreringene. Onsdag var første mulighet for å inngå partnerskap i England og Wales.

5. desember, samme dag som loven trådde i kraft, fikk en døende mann, Matthew Roche, dispensasjon fra den obligatoriske lysningsperioden før partnerskap kunne inngås. Han og hans partner, Christopher Crap, ble dermed det aller første paret som fikk registrert sitt partnerskap i Storbritannia. Roche døde allerede neste dag.

REUTERS