Halvfulle hus for «Idioten»

5196 personer så DNS-versjonen av Fjodor Dostojevskijs roman, «Idioten» på Småscenen på Den Nationale Scene i Bergen i vår. Det betyr litt over halvfulle hus, for beleggsprosenten var 51, på 49 forestillinger.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

FINN BJØRN TØNDER

— Dette er tall som for så vidt er lavere enn vi forventet. Men «Idioten» har truffet godt for en av målgruppene vi siktet mot; det noe yngre publikummet, blant annet byens studenter, sier informasjonsleder Bente Aae ved DNS til Bergens Tidende.

Sammenliknet med andre stykker på Småscenen de siste årene kommer «Idioten» forholdsvis bra ut, ser man bort fra rekordforestillingen «Et dukkehjem» i 2003. Da klarte Reny Marie Gaassand Folgerø og de andre på scenen å trekke hele 11.951 tilskuere, noe som var en beleggsprosent på hele 94 på de 61 forestillingene.

Holbergstykket «Don Ranudo» i fjor trakk også en del mer enn «Idioten», og stoppet på 5796 tilskuere på 49 forestillinger. Besøksprosenten kom da opp i 59.

Ellers hadde «Ved Kattemyra» i 2004 en beleggsprosent på 38, Antigone 43 prosent i 2002, «Blod» 40 prosent i 2002 og «Forvandlingen» 45 prosent i 2001.

I høst er det «Alice i Eventyrland» av Lewis Carrol som overtar Småscenen på Engen. Da hentes bergensjenten Kjersti Elvik hjem fra hovedstaden for å spille Hjerterdronning. Agnes Kittelsen skal være Alice. Karin Stautland, Reny Marie Gaassand Folgerø, Gard Skagestad, Jan Martin Johnsen, Gerald Pettersen og Frode Winther er blant rollenavnene ellers.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert
  1. Scene
BT anbefaler

SAS-pilotene fortsetter meklingen i tre dager til

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Brann på Hop i natt – 12 personer evakuert

  2. «Bergensernes jubel vippet ham nesten av pinnen»

  3. Foreslår «blå bybane» mellom Laksevåg og Nøstet

  4. «Sverige skal få bli med i Nato, men det koster»

  5. Elida (15) har søkt over 100 jobber. Nå har hun en beskjed til alle arbeidsgivere.

  6. Ber om innspill fra syklende bergensere