Hele 13 artister fra Bergen og Hordaland kan stikke av med priser, og noen av dem er i tillegg nominert i flere kategorier. Til sammen har de 18 nominasjoner.

— Det er helt fantastisk, sier Thea Hjelmeland, som selv er nominert i kategoriene indie og tekstforfatter.

Og hun har en forklaring på hvorfor.

— Bergen har et godt og inkluderende musikkmiljø og er som en stor familie, ikke bare innenfor musikk, men også andre kunstformer. Vestlandet og Bergen har en god kultur for å støtte hverandre. Kanskje er dette resultatet? Det er en grunn til at jeg bor i Bergen, for å si det sånn, sier Hjelmeland.

NOMINERT: Anja Elena Viken

Også Anja Elena Viken — nominert som årets nykommer - trekker frem Bergen og musikkmiljøet når hun får spørsmålet om hvem hun heier på:- Jeg heier på Sondre Lerche, som jeg er en stor fan av. Og så liker jeg veldig godt Highasakite. Det er veldig mye bra fra Bergen. Jeg kommer også til å heie på Store P. Det nye albumet hans liker jeg veldig godt. Nei, herregud, jeg heier på alle fra Bergen, må jo vise litt kjærlighet.

Sondre Lerche, som også er nominert i flere kategorier, mener det kunne vært flere nominerte fra Bergen.

— I år har det vært veldig mange gode bergensplater. Det er veldig mye bra som er nominert, men også mye bra som ikke er nominert. Det koker i Bergen, vet du.

Spellemann er stort

For både Anja Elena Viken og Thea Hjelmeland er dette første gang de er i det gode selskap som Spellemann-nominerte artister. De legger ikke skjul på at det betyr mye, enten de vinner eller ei.

— Det er helt uvirkelig, og har ikke gått helt opp for meg. Jeg har litt sånn drømmefølelse. Spellemann er noe jeg alltid har sett opp til. Når det plutselig skjer, at jeg er nominert, er det helt fantastisk. Jeg er veldig, veldig glad. Det er så mange flotte talentfulle musikere som er nominert, at bare det å være nominert er en seier i seg selv. Jeg er stolt over å være i så godt selskap, sier Viken.

EN FAVORITT: - Jeg er nominert til to priser og skal spille på showet, så for meg blir det en stor kveld uansett utfall, sier Thea Hjelmeland, som er én av tre favoritter fra Hordaland til å vinne priser.
HÅVARD BJELLAND

— Det var helt fantastisk å bli nominert, jeg har jobbet så knallhardt og så lenge med platen, sier Hjelmeland.

Hun er ikke bare nominert, men hun er også en av favorittene til å stikke av med en pris.

— Det var jeg ikke klar over. For meg er det en stor seier og en ære bare å bli nominert, så jeg har ikke tenkt så mye lenger enn det. Jeg er nominert til to priser og skal spille på showet, så for meg blir det en stor kveld uansett utfall.

Avslutter med et smell

Sondre Lerche skal avslutte årets Spellemann-show. Det har han tenkt å gjøre til gagns.

— Vi skal forsøke å rekonstruere videoen til «Bad Law» på scenen. Videoen går i korte trekk ut på at jeg kommer inn og raserer en fest, så vi skal forsøke å rasere spellemannfesten.

Med seg på scenen har han et ensemble av kjente og etablerte bergensmusikere. Og en, ifølge Lerche, erklært norgesvenn.

— Mathias Tellez skal spille gitar, Alexander von Mehren keyboard, Chris Holm bass, og så flyr vi inn Dave Heilmann fra USA for å spille trommer. Og så skal Silja Sol, Siri Nilsen og Anja Elena Viken kore.

Og det er ikke tvil om at Viken er klar for lørdag.

— Det å kore hos Sondre er en drøm som går i oppfyllelse. Spellemann er en drøm som aldri tar slutt. Om jeg hadde visst dette som 12-åring, hadde jeg nok besvimt, sier Viken.

Følg vår liveblogg fra Spellemannsprisutdelingen fra klokken 19.30 !