- Det er helt galskap

Marcus og Martinus solgte ut Oslo Spektrum på to timer. I sommer kommer de til Osfest.

Publisert: Publisert:

STORT PUBLIKUM: Marcus & Martinus (th) opptrådde på Rådhusplassen i Oslo der nesten 70 000 mennesker var møtt fram for å overvære showet VG lista 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

— Det finnes knapt et barn som ikke har de som sine største helter, og det har tatt helt av det siste året. Så jeg håper vi når ut til familier utenfor Os og, sier festivalsjef for Osfest Ole Reinert Berg-Olsen, kanskje bedre kjent som Orbo i bandet Orbo and the Longshots.

Festivalsjefen forteller at han ble utfordret av lokalsamfunnet i etterkant av årets festival på at folk ønsket mer liv og røre på dagen, og ikke bare på kvelden.

— Og nå har jeg tatt den utfordringen, føler jeg.

Nå er tvillingene Marcus og Martinus Gunnarsen (13) booket til en egen dagkonsert på Osfest 2016.

Les også

Tvillingbrødre stakk av med seieren i MGP jr.

— Galskap

Selv har han to barn, hvorav ett er i målgruppen for Marcus og Martinus.

— Det er helt galskap. Litt som Beatles, eller Justin Bieber. Både gutter og jenter liker det. Jeg har en niese som kommer til å gå i taket når hun får vite om konserten.

Les også

Orbos ti år gamle låt ble bått hit i Romania

— Jeg tror dette er noe for folk opp til 14 år, og det er på en måte den vanskeligste målgruppen å treffe, sier Berg-Olsen.

Konserten på Os blir den eneste sommerkonserten brødrene gjør i bergensområdet, ifølge Berg-Olsen.

FORNØYD: Ole Reinert Berg-Olsen, kjent under artistnavnet Orbo, har booket barneidolene Marcus og Martinus til Osfest 2016. ARKIVFOTO: ROAR CHRISTIANSEN Foto: Roar Christiansen

MGP Junior-vinnere

Tvillingparet Marcus og Martinus kommer fra Trofors i Nordland og er 13 år. På sin egen nettside sier de at de er inspirert av Michael Jackson og Justin Timberlake.

I 2012 meldte tvillingene seg på Melodi Grand Prix Junior med den selvskrevne låten «To Dråper Vann», og på finalen av MGP Junior ble de kveldens store vinnere. I år ga de ut debutalbumet «Hei».

Les også

Vilde (10) fikk møte idolene

Osfest er en ung festival som ble arrangert for andre gang i år. I 2016 øker de festivalen med en dag, fra to til tre dager.

Arrangementet vil skje på dagtid, adskilt fra kveldsfestivalen, og være helt alkoholfritt, lover han.

Les også

Os klar for bygdefest

— Som Rihanna

Billettsalget til barnekonserten begynner allerede mandag kveld.

Billettene til de to tenåringenes konsert i Oslo Spektrum ble lagt ut klokken syv om morgenen tidligere i november. To timer senere var de utsolgt. Til VGsa Anne-Grete Strand, billetteknisk ansvarlig i Oslo Spektrum, at pågangen var overveldende:

— Etter bare ett minutt i salg var alle setene holdt av. Sånne salgsstarter har vi til vanlig bare på store internasjonale artister som Rihanna og a-ha. Det er fantastisk å se denne responsen for to unge norske gutter helt i starten av sin karriere.

Publisert: