Spiller inn indisk storfilm mellom fjorder og fjell

Den indiske regissøren K.V. Anand vil filme deler av den kommende filmen «Maattrraan» i Sogn og Fjordane.

Publisert Publisert

NORGESVENN: Regissør K.V. Anand (til v.) var i Norge også for to år siden, i forbindelse med innspillingen av filmen «Ko». Her sammen med Sigmund Elias Holm, leder for Vestnorsk filmkommisjon og produsent C.K. Ashok.

  • Halvor Ripegutu
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Filmopptakene skal etter planen foregå i Måløy og Flåm i Sogn og Fjordane, samt i Geirangerfjorden.

Også Atlanterhavsveien skal besøkes når crewet til den indiske storfilmen kommer på besøk.

Kollywood

Filmen er ikke produsert i den mest kjente indiske drømmefabrikken Bollywood, men i det tamilske filmmiljøet i Kollywood.

—  Selve filmer er en actionthriller, men det vil være med fem-seks dansenumre, og ett av disse skal spilles inn i Norge, sier Vidar Trellevik i VPB Media.

Han jobber som location manager ved internasjonale filminnspillinger i Norge, og har vært involvert i å få filmcrewet til Vestlandet. Han understreker at musikkinnspillingen ikke har noe med handlingen å gjøre.

-  Dette er rene musikkvideoer med sang og dans. De legger inn disse videoene for å få en hit som kan skape ekstra oppmerksomhet rundt filmen, sier Trellevik.

Det var avisen Tidens Krav som først omtalte filminnspillingen.

Les også

Vestlandsidyll til<br/>millioner av indere

Kommer med filmstjerne

Dette er ikke første gang regissør Anand er på Vestlandet for å spille inn film. For to år siden besøkte han Bryggen i Bergen og Prekestolen for filmen «Ko», som var en betydelig suksess i hjemlandet. Den ble sett av 40 millioner mennesker, og hadde billettinntekter på rundt 60 millioner kroner. De norske omgivelsene skapte oppsikt, ifølge Trellevik.

-  For indere er Norge et eksotisk land, og i disse filmene vil man ha scener fra eksotiske steder, sier Trellevik, som sier han har holdt kontakten med Anand siden 2010.

-  Han kom på besøk igjen i mai og juni. Da var han på en lengre tur og valgte ut de stedene han likte best. Først og fremst det som er mest spektakulært. Kombinasjonen av fjorder og høye fjell er for eksempel noe de ikke har i India, sier han.

Les også

Filmstjerner<br/>inntar Bergen

Les også

Vil ta betalt for<br/>filming av Bryggen

Mer etterspørsel

Filmcrewet som kommer til Norge består av 30 personer, inkludert en av de største stjernene i Kollywood, Suriya, som ved siden av å være filmstjerne leder tamil-versjonen av «Vil du bli millionær?». I tillegg skal ti nordmenn være involvert i innspillingen. Budsjettet for innspillingen i Norge er på 1,2 millioner kroner.

-  De kommer 13. august og blir til 22. august. Så nå krysser vi fingrene for fint vær, sier han.

Også Sigmund Elias Holm, leder for Vestnorsk filmkommisjon, er svært fornøyd med å ha fått inderne til Vestlandet.

—  «Ko» ble en braksuksess, og mange i bransjen hevder at de norske innspillingsstedene var avgjørende. Filmprodusentene er avhengige av spektakulære scener der folk bryter ut i applaus for å lykkes, og flere har sagt at de er begeistret over lokasjonen i den filmen, sier Holm, som forteller at han nå får ukentlige henvendelser fra India om innspilling av filmer på Vestlandet.

-  Jeg har tro på at flere prosjekter vil komme snart. Utfordringen er at det er mange om beinet, og at andre land som Sveits, Italia, Frankrike og Storbritannia tilbyr finansielle insentiver til indiske filmer, sier han.

Publisert