- Vil fortsatt unngå rettssak

Mandag avgjorde Bergen tingrett at deler av Rune Lindbæks krav mot Röyksopp er foreldet. Lindbæk håper fortsatt han kan gjøre opp med Röyksopp på kammerset.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

— Jeg har aldri vært ute etter penger, jeg bare mener at rett skal være rett. Hvis det var penger jeg var ute etter, hadde jeg gått ut med dette i 2001 da «Melody A.M.» kom ut, sier Rune Lindbæk.

Rune Lindbæk mener låten «A higher place», som var med på Röyksopps storselgende debutalbum «Melody A.M.», er en kopi av låten «Lift» som han var med å skrive. «Lift» ble gitt ut av gruppen Drum Island, der blant andre Lindbæk og röyksoppen Torbjørn Brundtland var med.

Les også

Møter gammel kompis i retten

Foreldet frem til 2009

I februar skal Rune Lindbæk og Röyksopp møtes i Bergen tingrett hvor saken skal endelig avgjøres. Men allerede mandag denne uken ble det felt en deldom i saken.

Bergen tingrett slo fast at deler av Lindbæks pengekrav er foreldet. Röyksopp frifinnes dermed for krav om erstatning begrenset oppad til 650.000 kroner og for oppreisningskrav i henhold til åndsverkloven §55 – med unntak av slike krav som har forfall etter 22. mai 2009.

Det vi si at Lindbæk kan få opphavs-, utøver— og tilvirkerrettigheter av «A Higher Place» fra og med mai 2009 og fremover. Han har ingenting rettigheter til låten fra årene 2001 frem til 2001, som var den perioden det var mest penger å hente i låten.

— Da jeg tok opp denne saken første gang i 2004, trodde jeg vi skulle være ferdig med det på en uke. Nå holder vi fortsatt på, sier Lindbæk.

Les også

Vill krangel i Röyksopp-strid

— Er fortsatt fan

Röyksopp har hele tiden sagt at Rune Lindbæk ikke har vært med å skrive låten. Svein Berge i Röyksopp sier til Dagbladet at «vi står fremdeles på det vi har sagt hele tiden, og som er viktig for oss å få frem, at Rune Lindbæk aldri har vært med på å lage den låten som han hevder. Vi kommer derimot ikke til å juble om retten frifinner oss helt når saken kommer opp i februar. Vi vil rett og slett bare konstatere at det hele er over».

Rune Lindbæk gleder seg også til at striden er ferdig.

— Jeg er lei dette her. Jeg gruer meg til å treffe dem i retten. Det er jo venner av meg, og jeg er fortsatt Röyksopp-fan, sier han.

VANT FØRSTE OMGANG: I februar skal Rune Lindbæk og Röyksopp møtes i Bergen tingrett. Mandag vant Röyksopp en deldom i saken.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.
Publisert