— Det er vanvittig deilig, og har vel ikke helt gått opp for oss ennå. P3 har hele tiden vært målet, fra vi begynte i studentradioen for å få erfaring. Det har vært et flott springbrett, sier Olav Svarstad Haugland

Det nye P3-programmet Vinterhagen skal følge i fotsporene til humorsuksesser som Tazte Priv og Radioresepsjonen, to programmer Haugland synes er en god parallell til deres eget.

— Eller kanskje bør vi ikke sammenligne oss med dem før vi vet om det går bra. På forhånd bør vi heller sammenligne oss med dårlige program, sier Haugland, uten å ville nevne noen spesifikke program.

At de nå går fra en liten lyttermasse på studentradioen til et langt større publikum på P3, vil ikke Haugland tenke så mye på.

— Det blir litt som at du ikke vil vite hvem kjæresten din har hatt sex med tidligere, sier han.

- Vent med hatmailene

Vinterhagen har premiere på NRK P3 lørdag 22. august. Komikerne har med seg Line Elvåshagen på laget, og sammen skal de ukentlig fylle fire timers sendeflate på kanalen, hver lørdag og søndag mellom klokken tolv og to. Hos studentradioen har de til sammenligning fylt en times sendeflate.

— Det tar nok litt tid før vi blir varm i trøyen. Men vi oppfordrer folk til å vente i tre måneder før de sender hatmailer til oss, sier Haugland.

Utover den økte sendetiden, blir programmet mye av det samme som fra studentradioen, forteller han. Blant annet vil «Historiespalten» gå sin gang, der en av de to blir utfordret til å utbrodere om en historisk hendelse, som for eksempel Grunnloven eller da Columbus oppdaget Amerika.

— Vi vil også ha flere gjester og karakterer, og ha noen nye spalter. En av de blir «min grusomme fortid», som handler om rapkarrieren min på ungdomsskolen. Eller «ekkelspalten», der lytterne forteller om hva de synes er ekkelt. Det blir alt fra livet. Både hverdagslivet og underlivet, sier Haugland.

Travel høst

Både han og Mikkelsen har bakgrunn fra improteater i gruppen Bare Moro Impro (BMI) - en gjeng komikere som møttes i Bergen gjennom stand up-miljøet i byen. Vinterhagen har noe av den samme tilnærmingen.

— Mye av programmet er improvisert. Det gir en annen intensitet og en mer ekte følelse. Ting blir mer levende, og interaksjonen mellom oss og lytterne blir bedre.

Selv om duoen nå flytter programmet over fjellet og til hovedstaden, blir Haugland værende i Bergen. BMI skal fremdeles holde det gående, og sammen med Jonna Støme skal Haugland og Mikkelsen opptre på Oslo Comedy Festival i oktober.

— Det blir en travel høst. Men vi gleder oss veldig, det blir moro.