Nervøs for livet etter «Twilight»

Presset fra filmbransjen gjør Robert Pattinson skrekkslagen.

Publisert Publisert

  • Janne Hagen
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Filmstudioene står i kø for å få kloa i Twilight-stjernen etter gigantsuksessen med vampyrfilmene. Han har vært på coveret av utallige magasiner, og kan knapt bevegte seg utendørs uten å bli nedrent av fans. Nå kjenner han også presset fra filmbransjen. Han sier til MTV at han blir bomardert med manus fra filmfolk som øyner suksess og penger i kassen.

Selv har Pattinson ikke hatt mye tid til å lene seg tilbake og nyte suksessen. Han forteller han hadde tre dager fri i 2009, og at 2010 nå ser enda travlere ut. Livet har definitivt forandret seg.

– Det er definitivt annerledes. Du blir tilbudt ting du aldri hadde drømt om tidligere. Men det er skremmende også, sier Robert Pattinson til MTV.

Ny film

– Jeg har bare gjort én film tidligere, utenom «Twilight»-serien, «Remember Me».

Det er et romantisk drama, hvor han spiller mot Pierce Brosnan, Emilie de Ravin («Lost»), Chris Cooper og Lena Olin. Pattinson må nok finne seg i å bli målt opp og ned.

– Men til og med den er spilt inni samme studio.

Pattinson innrømmer at han er nervøs for roller i storbudsjettfilmer. Etter «Twilight»-suksessen er virkeligheten snudd på hodet for skuespilleren.

– Du trenger ikke gjøre audition for noe. Men jeg vil ilkke gjør en film bare bare for å få den gjort. Du må spørre deg selv mye grundigere. Før «Twilight» tok jeg det jeg fikk tilbud om, og prøvde å gjøre det beste utav det. Men nå forventes det at jeg søsrger for både økonomisk suksess og leverer gode rolletolkninger. Du kan ikke gjør noen sprell. Folk er sånn «Vi ansetter deg både som stjerne og skuespiller». Det er vanskelig og det er skremmende.

Flere prosjekter

Men 23-åringen får sikkert noen råd av mer erfarne skuespillere underveis. Han skal jobbe med flere rutinerte kolleger i nær framtid.

– Jeg skal gjøre en film med Uma Thurman i februar, som heter «Bel Ami», basert på en Guy de Maupassant-roman. Og så håper jeg å gjøre en film med Rachel Weisz og Hugh Jackman, kalt «Unbound Captives», omtrent på samme tid. De får prøve å tilpasse arbeidet etter alle involvertes tidsplaner.

Se traileren til «Remember Me»:

Publisert

Les videre

  1. Siste Twilight-film kan bli to
    Vurderer å ta en «Harry Potter» i avslutningen på vampyrsagaen.

    Les hele artikkelen

  2. - Fortsatt like jordnære

  3. Regissøren testet dem i soverommet

  1. Film