Ambisiøst

Improvisasjonens styrker

Publisert:

4 av 6

Marius Neset har komponert musikken på denne platen med musikerne for øret. Bandet People Are Machines, som foruten Neset på tenorsaksofon består av Magnus Hjorth på piano, Petter Eldh på bass og Anton Eger på trommer, spiller sammen med en strykekvartett, med Patricia Mia Andersen og Karen Johanne Pedersen på fioliner, Andreas Birk på bratsj og Christoffer Ohlsson på cello.

Resultatet er kammerjazz med fokus både på komponerte og improviserte elementer. Platen inneholder ett verk, «Suite for the Seven Mountains», som igjen har syv satser. Dette er ambisiøst, ikke minst i forhold til å få det til å henge sammen.

Og Neset lykkes rimelig godt. I deler av suiten klinger det ekko fra Chick Corea, og i spillet til Neset høres tradisjonen fra de store tenorsaksofonistene, særlig Wayne Shorter. Men noen av de komponerte partiene stikker likevel litt ut i sammenhengen, og gjør at det innimellom føles litt forsert.

Samtidig er strykerne litt påklistret, så det er når kvartetten strekker ut i improvisasjonene platen funger på sitt beste. Og da høres det også hvor samspilt kvartetten er.

ERIK STEINSKOG

Er du enig med vår anmelder? Si din mening her: