– En ballade midt opp i alt showet

Malin Skjolde og Vegard Kristiansen føler dette er forklaringen på hvorfor det ble de som måtte forlate «Grease»-konkurransen onsdag.

Publisert Publisert
  • Merete Arnesen
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Mens de fleste av opptredene under «Grease»-sending nummer to var rocka og med mye futt, skilte Malin Skjolde og Vegard Kristiansen seg ut med sin rolige låt, «When the stars go blue».

Dette tror duoen kan være grunnen til at de fikk færrest stemmer av seerne.

– Jeg syns vi var uheldig med sangen. Det var en ballade midt opp i alt showet og det kan bli kjedelig forhold til de andre numrene, forklarer Malin Skjolde.

Gjort sitt beste

Hun og partneren Vegard Kristiansen ble altså de som trakk det korteste strået etter sing-off'en der en samlet jury var enig at de måtte ut. Orji Okoroafor og Nicoline Berg ble dermed atter en gang reddet i siste sekund.

– Det var veldig kjedelig å ryke i dag, men jeg har gjort mitt beste, sier Kristiansen.

– Nå må jeg bare jobbe videre.

Kristiansen og Skjolde har vært forberedt på at det kunne være de som måtte forlate konkurransen i andre direktesending. Nå er de takknemlig for sjansen de fikk.

– At vi har fått lov til å være her er jo bare helt fantastisk. Vi har fått nye energier og møtt fantastisk mennesker. Vi har lært så mye.

Flyttet for «Grease»

Vegard Kristiansen som kommer fra Kirkenes i Finnmark er vel kanskje den deltakeren som har ofra mest for å delta i «Grease». Han flyttet nemlig fra bygda for å kunne være med på konkurransen.

– Så nå bor jeg her, uten jobb, humrer han.

Utstemt deltaker returnerte

Forrige uke var det Camilla Wiik og som ble første «Grease»-par ut. Denne uka fikk Wiik komme tilbake, etter at en annen deltaker måtte trekke seg på grunn av helsemessige årsaker.

Og det var en sjokkert Wiik som fikk oppleve øyeblikket da hun ikke måtte i sing-off denne uka.

– Jeg hadde forberedt meg på å kun være én uke til. Derfor ble jeg kjempesjokkert da jeg gikk videre.

Uansett var det ingen enkel avgjørelse for Wiik å returnere til «Grease»-sirkuset.

– Jeg vil jo respektere seernes avgjørelse, men jeg prøvde å holde fokuset på at jeg elsker å stå på scenen. Men det har vært en veldig vanskelig uke og jeg var kjempenervøs for dagens sending, hevder hun.

Dette mente dommerne om kveldens «Grease»-prestasjoner:

Alexandra & Kai Thomas: «Let me entertain you» (Robbie Williams).

Tom: Det er helt deilig. Hvis dere ender i Spektrum og gjør det sånn, kommer ikke et sete til å være tørt. Dette er sexy og det er viktig for den nye Sandy og Danny. Det er helt herlig å se på dere. Dere jobber herlig sammen. Alexandra: Du blir bedre og bedre og bedre i stemmen.

Vibeke: Alexandra: Jeg ser Tina Turner, Rihanna og Beyonce i deg. Hadde jeg vært platedirektør, hadde jeg flydd deg til Stargate i New York. Du har noe på en scene å gjøre.

Guri: Jeg kunne dødd for den midjen din, Alexandra. Du ser rå ut. Jeg er overimponert.

Geir: Dere to er helt helt helt fantastiske begge to.

Camilla & Bjørnar: «Signed, sealed, delivered (I’m yours)» (Stevie Wonder).

Geir: Camilla, du er en veldig god entertainer. Men jeg syns ikke denne låten låt noe for deg i det hele tatt. Bjørnar kjørte totalt over deg. Låta låt perfekt for deg, Bjørnar.

Guri: Jeg syns dere kler hverandre veldig godt. Bjørnar, jeg er dødsfan.

Vibeke: Det skjer noe med deg Bjørnar, når du entrer en scene. Du er en showmann og du engasjerer meg som publikum. Camilla, jeg syns kombinasjonen din var bedre med Bjørnar enn sist.

Tom: Bjørnar du er tøff. Du har masse energi på scenen. Du har kraften i deg, ta det rolig. Dere kan også jobbe mer sammen. Få troen på at dere er et par.

Nicoline & Orji: «Life is a highway» (Rascal Flatts).

Tom: Det eneste du skal passe på Nicoline er å drege inn Orji mer. Orji, du har en soulstemme, herlig. Men jeg er ikke helt sikker på om den passer for en Danny.

Vibeke: Nicoline, du styrer butikken oppå scenen i dag. Du er veldig funky og tilhører en generasjon jenter som tør å ta glansen fra gutta. Orji, du gir Nicoline det rommet hun trenger. Jeg liker kjemien mellom dere to.

Guri: Enig med Vibeke. Syns det var gøy å høre deg Orji, uten at det er en typisk Orji-låt. Nicoline, kult at du viser at du er rockerbabe, i tillegg til din søte side.

Geir: Hvis noen fortjener en star quality-kontrakt, så er det deg Nicoline. Orji, takk for at du er en så gentleman.

Malin Skjolde & Vegard: «When the stars go blue» (Venke Knutson / Kurt Nilsen).

Geir: Malin, når du er på scenen gjør du en fantastisk ting. Du får meg til å glemme alt som er rundt deg. Du har et fantastisk vesen. Du er strålende artist. Vegard, du ligger litt dårlig an i dag. Du når ikke Malin opp til livet engang. Du må skjerpe deg.

Guri: Jeg syns Vegard sang bedre enn forrige gang. Jeg ser at dere har hverandre med. Jeg ser at det lyser av øynene deres. Malin, du er helt skjønn.

Vibeke: Dere har fått en ganske naken låt og spillet mellom dere blir veldig sårbart. Jeg glemte ikke verden rundt meg.

Tom: Jeg syns dere matcher hverandre. Valget av låta tok meg ikke helt opp til skyene.

Sofie & Thomas: «Living on a prayer» (Bon Jovi).

Tom: Jeg elsker dere fremdeles. Sofie, du har vært en favoritt for meg, og jaggu Thomas har du klart å bygge deg opp til det, du også. Du står på scenen med en autoritet. Herlig sang, masse trøkk.

Vibeke: Sofie, du drar på noe helt sinnsykt. Du lekte veldig flott med rollen din. Du viser den sexy og rå siden i dag. Den så vi i dag. Thomas, du har gått fra liten og søt til stor og kjekk og du matcher Sofie.

Guri: Du er sexy i dag, Sofie. Du synger helt fantastisk. Thomas, du er mye råere nå og vi fikk sett mer av deg. Dere er råbra.

Geir: Sofie, you're my Anastacia. Thomas: du vokser for hver eneste gang. Det er få som tar oppgaven så alvorlig som du gjør.

Malin Schavenius & Eivind: «You can’t stop the beat» («Hairspray»-soundtrack).

Geir: Den låta her er ganske annerledes enn den dere hadde sist. Det er ikke noe Danny og Sandy over det her. Men dere får vist hvem dere er. Jeg syns dere er helt strålende.

Guri: Alt er liksom veldig riktig. Dere ser bra ut, danser bra, synger bra. Men jeg blir litt for lite engasjert.

Vibeke: Jeg blir engasjert. Kveldens beste. Dere virker veldig profesjonelle. Dere gjorde en strålende jobb.

Tom: Dette er kanskje det proffeste paret vi har oppå der. Kanskje ikke Grease, men det er gøyalt!

Publisert