Saksøker ikke Grieg Arkitekter likevel

Terje Søviknes snur.

Publisert Publisert

Deler regningen: Os kommune varslet søksmål mot Grieg Arkitekter som følge av at Arbeidstilsynet ikke godkjente Oseanas lokaler til kulturskolebruk, men nå har partene bestemt seg for å dele regningen for utbedringene som må gjøres. Vennlig hilsen Foto: Eirik brekke

  • Bodil Garvik
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter et resultatløst dialogmøte før jul mellom Os kommune og arkitektfirmaet som har utformet kunst— og kultursenteret Oseana, Grieg Arkitekter AS, bekreftet Os kommune via sin advokat Magne Revheim, at de ville fremme et krav for domstolen, med påfølgende rettssak dersom det ikke var mulig å komme frem til en minnelig løsning.

Stridens kjerne er hvem av partene – Os kommune eller Grieg Arkitekter AS – som skulle sørget for kontakt med Arbeidstilsynet under byggingen av Oseana, for å få forhåndsgodkjenning av kulturskolens lokaler.

Snur

Lokaler som viste seg ubrukelige til formålet, og ble stengt av Arbeidstilsynet.

Ordfører Terje Søviknes (Frp) ledet kommunens byggekomité, og er styreleder i Oseana KF. Han har ment at ansvaret for situasjonen ligger hos arkitekten. Det er Andreas Grieg i Grieg Arkitekter AS, nevø av Oseanas største donator, Per Grieg sr.

Sistnevnte har gjennom Grieg Foundation bidratt med 65 millioner til kunst og kultursenteret, i tillegg til penger til drift. Grieg sr. sitter også i Oseanas styre.

— Vi mener at det ut fra kontrakten var Grieg Arkitekter AS som skulle ha myndighetskontakt, og sørget for forhåndsgodkjenning av Arbeidstilsynet. Det er en grunn til at vi har valgt å følge opp dette, sa Terje Søviknes til BT for bare få dager siden.

Legger saken død

Men i dag kom altså meldingen om at det er inngått et utenomrettslig forlik mellom Os kommune og Grieg Arkitekter AS i saken om manglende forhåndsgodkjenning fra Arbeidstilsynet vedr. bygging av Oseana kunst- og kultursenter.

«For å avslutte saken erkjenner Os kommuneog Grieg Arkitekter AS delt ansvarfor at forhåndsgodkjenning ikke ble hentet inn fra Arbeidstilsynet i forbindelse medsøknad ombyggetillatelse forOseana i 2009. Partene er nå opptatt av å få gjennomført nødvendigeombygginger i Oseana for åetterkommepåleggene fra Arbeidstilsynet, og som sin del av forliket vil Grieg Arkitekter AS gjennomføre den arkitektfaglige prosjekteringen avombygningen vederlagsfritt for Os kommune.Os kommune og Grieg Arkitekter AS er med dette ferdig med saken, og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet knytt til realiseringen av Oseana kunst- og kultursenter», heter det i pressemeldingen fra Os kommune.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Politiet på Vestlandet får 57 nye stillinger: Her skal de jobbe

Politiet i Voss og Os har ikke vært bemannet om natten med aktive patruljer. Det blir det slutt på.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Dette må du vite om busstreiken

  2. «Vanligvis er dette oppførsel jeg ville irritert meg over, men nå er det nesten rørende»

  3. Gulen: Fant person i sjøen etter tre timers leting

  4. Solen titter frem: – Kan bli opp mot 20 grader

  5. «Det kjem ny E16. Slaget står om ny jernbane til Voss.»

  6. 139 nye koronatilfeller siste døgn

  1. Musikk