Herborg har solgt 130.000 billetter på DNS

Herborg Kråkevik er rene publikumsmagneten på DNS. «Hellemyrsfolket» har allerede solgt 16.000 billetter, en måned før premieren.

Publisert Publisert

HELLEMYRSFOLKET: André Søfteland spiller Sivert og Herborg Kråkevik Petra i storsatsingen «Hellemyrsfolket» på DNS. Foto: Roar Christiansen

BT har sett på publikumstallene til DNS-stykkene som har hatt Kråkevik i sentrale roller.

«My Fair Lady» (1996/97) solgte totalt 46.747 billetter. «Romeo og Julie» (1999) ble sett av 35.444 publikummere på DNS, mens «Funny Girl» (2005) solgte 29.671 billetter.

Totalt 111.862 billetter før «Hellemyrsfolket». I tillegg solgte hun 4515 billetter på den eksterne produksjonen «Kjære landsmenn» i 2012 og 1753 billetter på Festspillforestillingen «Skram vs Kråkevik» i fjor.

— Jeg følte nok mer at jeg var et trekkplaster på «Funny Girl». Har ikke følt det samme nå. «Hellemyrsfolket» er så mye mer et ensemblestykke. André Søfteland har den klare hovedrollen. Her er det viktig at absolutt alle gjør en god jobb.

- Er det gode forsalget betryggende?

— Ja. Både for teateret og oss på scenen. Men instruktør Johan Osuldsen har mye større ambisjoner med stykket enn å bare selge mange billetter, påpeker Kråkevik til BT ikledd kostyme i restauranten på DNS, der det i formiddag var presentasjon av høstens repertoar på Den Nationale Scene.

Hun gleder seg voldsomt til å spille i Amalie Skrams «Hellemyrsfolket», som har manus av Gunnar Staalesen og musikk av Julian Berntzen. Premieren er 13. september. Stykket skal gå frem til nyttår.

— Å komme til institusjonsteater som DNS, er som første dagen på en ny skole. Man må føle seg litt frem. Men å komme tilbake til DNS gir også trygghet.

— Ensemblet her er så fint, en god miks av unge, friske og etablerte, erfarne skuespillere. Mange av de unge kommer fra Bårdar Akademiet. De har øvd inn alt på forhånd. Vi må virkelig skjerpe oss, sier Kråkevik og ler.

Publisert