Spiller inn storfilm i Sandviken

Italienerne har inntatt Kirkeveien for filminnspilling.

STRESSET: Andrea Curiazo og prosjektlederen Danielle Bellucci følger med innspillingen av en scene. Regnet har forårsaket mye problemer for italienerne, og en av storscenene på Hordamuseet kan bli avlyst eller utsatt om værgudene ikke viser seg fra en bedre side snart. Rune Sævig

INNSPILLING: En italiensk storfilm spilles inn i Sandviken i disse dager. Villaen i Kirkegaten er åstedet for «Quo Vado», med budsjett på 20 millioner euro. Rune Sævig

FilmSandviken2.jpg Rune Sævig

BT treffer prosjektlederen Danielle Bellucci i underetasjen i villaen i Kirkegaten. I etasjen over er innspillingen av «Quo Vado» i gang, og Bellucci har ikke sjanse til å gi noe intervju.

Tiden er for dyrebar. Filmen som spilles inn i Bergen i disse dager har nemlig et budsjett på 20 millioner euro, 170 millioner kroner. På rollelisten er den italienske stjernen Checco Zalone.

Høy temperatur

«Quo Vado» er oppfølgeren til «Che Bella Giornata» (2011) og «Sole e Catinelle» (2013), begge kassasuksesser i hjemlandet. Sistnevnte film ble sett av over åtte millioner på kino i hjemlandet, som ga en omsetning på nærmere 60 millioner euro.

Den nye filmen spilles inn i Bergen og Italia.

Les også: Valgte Bergen etter Svalbard-dokumentar.

Utenfor villaen stiller skuelystne naboer seg opp for å titte og få med seg litt av den italienske koloritten som fyker mellom arbeiderne når uforutsette problemer som strømledninger uten strøm oppstår.

Regner for mye

Naboene kan følge med på innspillingen noen dager til. Deretter flytter produksjon til Hordamuseet på fredag. Etter planen skal en stor bryllupsscene spilles inn.

Men tross nitidig planlegging og lang jakt etter lokasjoner: italienerne hadde ikke sett for seg at det skulle regne så mye som i Bergen. Letter det ikke, står fredagens storscene i fare.

— Jeg bommet på lokasjonen. Men nå er det for sent å bytte om, og det er ikke noen nytte i å grine, skriver Bellucci i en melding til BT.