- U2-konsert avlyst av sikkerhetsårsaker

Tusenvis av mennesker må nå snu og forlate Globen i Stockholm. U2-konserten er avlyst etter råd fra politiet.

Publisert: Publisert:

AVLYST: Bono og U2 skulle holdt sin tredje konsert i Stockholm søndag kveld.

  • Hans O. Torgersen
  • Øyvind Nordli

— Jeg har vært på konserter i 40 år, men aldri vært med på noe lignende, sier musikkjournalist Leif Gjerstad til Aftenposten.

Konserten med U2 skulle ha startet kl. 19.30, men etter tre timer var publikum ute av Globen. Alle har nå akkurat fått beskjed om at konserten med rockebandet er avlyst. Den skal gjennomføres tirsdag 22. september.

— Vi har fått høre at politiet av sikkerhetsmessige årsaker har avlyst konserten i kveld. Noe mer har vi ikke fått beskjed om, sier Gjerstad.

Arrangøren begynte å slippe inn publikummere, men stoppet etterhvert alt innslipp. Politiet har vært med på å tømme arenaen.

Uro

Det har til tider vært amper stemning utenfor konsertarenaen. Folk har vært utålmodige. Ved en inngang var det trengsel for publikum langt fremme i køen. Arrangøren måtte gi beskjed om at folk måtte rygge bakover.

— Det verste har vært mangelen på informasjon. Det gikk 40 minutter før vi fikk vite hva som skjedde. Da gikk noen frem til vaktene og fikk beskjed om at køkaoset skyldtes feil med billettskannerne, sier Gjerstad.

Opplysninger om trussel

Expressen melder at politiet har søkt etter én person i Globen. Ifølge den svenske avisen skal det være rettet en trussel mot en person i 20-årene som skal være bevæpnet. Konserten skal være avlyst av sikkerhetsmessige årsaker.

– Det er ingen problemer med vårt billettsystem, sier Daniel Stålbo, pressekontakt på Globe Arena.

Politiet i Stockholm sa imidlertid følgende til aftenposten.no tidligere i kveld:

— Det har vært problemer med billettsystemet. Arenaen er tømt og vi foretar en grundig kontroll før vi slipper folk inn igjen, sier Kjell Lindgren, pressetalsmann ved operasjonssentralen til politiet i Stockholm.

- Flere medier har opplysninger om en trusselsituasjon?

— Det er ikke noe vi har bekreftet.

Managementet til U2 har gitt beskjed om at konserten flyttes til tirsdag. U2 skal etter turneplanen også holde konsert mandag.

Publisert: