– Kroppen er som den var for 15 år siden

Tor Endresen og Maria Sandvik måtte forlate «Skal vi danse» fredag.

 • Merete Arnesen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

I fredagens «Skal vi danse» var det ulike dansearter som sto på menyen. For Tor Endresen var det slowfox som ble hans «død» i dansekonkurransen etter å ha møtt Tore André Flo i omdans.

– Jeg er ikke lettet, men tilfreds. Det er blandete følelser og selvsagt trist at jeg ikke får fortsette, sier Endresen.

– Kroppen er i alle fall som den var for 15 år siden, fleiper han.

Gleder seg til egen seng

Tor Endresen syns det har vært kjempegøy å være med i «Skal vi danse», men får nå også tid til å fokusere på cd-utgivelsen hans som kommer i starten av november. Og mens andre deltakere har fløyet shuttletrafikk mellom bosted og Oslo, har Endresen holdt seg litt mer i ro.

– Jeg har vært i Oslo i to måneder, med kun litt pendling. Nå skal det bli deilig å få ligge i egen seng igjen, smiler han og legger ikke skjul på at det kan bli en del «Skal vi danse»-titting framover.

– Det er jo dette programmet jeg liker best å se på.

Bedre med rask enn sakte

For Endresen har det vært ekstra viktig å leve seg inn i rollene, uansett sjanger. Likevel har han sin klare favoritt gjennom flere danseuker.

– Quickstep! Den vant vi! Man er kledd i det samme som vi er nå, bare at det går raskere.

– Er du bedre på raskere enn sakte dans?

– Ja, du kan jo si det sånn!

Løsna for Siri dagen før dagen

Siri Kalvig toppet fredag for tredje gang dommerens poengliste med 35 av 40 mulige. På bakgrunn av sin rumba fikk hun også sesongens første tier, og det attpåtil av Tor Fløysvik.

– Vi blir begge to motivert av gode tilbakemeldinger, så dette var helt topp, kommenterer en overlykkelig Kalvig som har hatt en hard rumbauke.

– Vi har hatt fryktelig tunge økter og jeg har vært så sliten. Men i går løsna det, forteller hun før dansepartner Lars Alexander Wiulsrud skyter inn:

– Og da løsna det skikkelig!

Utelukker ikke hotpants neste uke

Kalvig hadde før konkurransen trodd at det var standarddans som skulle bli hennes «greie». Nå har pipa fått en annen lyd.

– Jeg har gjort det bra i alle latindanser. Det hadde jeg aldri trodd, smiler Kalvig og opplyser at det for Lene Alexandra har vært omvendt.

Skjørtelengden har vært et hett tema rundt Siri Kalvig. Den har sakte, men sikkert krøpet oppover i konkurransen og metrologen utelukker ikke at det kan bli hotpants neste fredag. I alle fall ikke når hun sier:

– Jeg har lyst på disco neste uke!

Forberedt på omdans

Det var nesten for Tore André Flo og Nadya Khamitskaya. Dommerne ga duoen færrest poeng for sin paso doble og i pausen var den tidligere fotballproffen forberedt på at det ble omdans.

– Blir det omdans skal jeg gjøre det jeg har fått beskjed om: Opp med kassa!

Flo var godt fornøyd med sin egen innsats som matador, men vil ikke si at paso doble er sjangeren han er tryggst på.

– Jeg vet ikke om jeg føler meg hjemme i noen av disse dansene, smiler han sjenert.

Likevel har han forklaringen på hvorfor han ble spart for utstemming denne uka også:

– De der hjemme stemmer nok fordi de ikke hadde forventa at jeg kunne danse!

Dette mente dommerne:

Siri og Lars Alexander: Rumba (35 poeng):

Trine Dehli Cleve: Det var en nydelig rumba. Du er feminin. Du har forstått rumba og du har fortsått vår danseteknikk. Du gjør noen veldig flotte løft og stoler på Lars Alexander. Jeg ønsker meg mer bevegelse i hoftene dine.

Alexandra Kakurina: Uttrykket ditt er strålende. Sensuelt .Veldig fin rumba. For at det skal være enda bedre må du jobbe med hvor du plasserer bena dine. Du tar et trinn og faller litt ned. Jeg ønsker strakere knær.

Lene Alexandra og Tom-Erik: Quickstep (33 poeng):

Tor Fløysvik: Lene Alexandra gjør forbanna mye riktig. Det har du gjort i mange danser. Denne quickstepen gikk veldig bra. Fotarbeidet var prikkfritt. Men kan du være så snill å ta den helt ut?

Christer Tornell: Dansen syns jeg var praktfull.

Alexandra Kakurina: Jeg ønsker at du kommer ut av det lille rommet du sitter i. Du er litt reservert og forsiktig. Du er blitt mye mye bedre og jeg er imponert over holdningen din og overkroppen.

Mikkel og Therese: Jive (32 poeng):

Trine Dehli Cleve: Du utstråler jo en sånn glede og energi når du danser. Du river oss med. Faktisk så mye at det faktisk går litt for fort i beina, men du tar deg fint inn igjen. Fortsett å ha den gleden du viser, men prøv og demp deg litt beina.

Tor Fløysvik: Du kom ut av takten, men kom deg inn igjen. Jeg likte jiven veldig godt.

Christer Tornell: Du gikk i surr med chassestegene, fikk ikke helt med beina. Men du har showfaktor. Du er min samiske helt.

Gaute og Elena: Engelsk vals (29 poeng):

Trine Dehli Cleve: Jeg er helt sikker på at moren din er veldig stolt av deg nå, Gaute. Ordentlig hyggelig å se deg nå. Nå er du virkelig med i konkurransen du også. Framgangen er super.

Tor Fløysvik: Syns du var godt inne i musikken og ikke for mekanisk. Var veldig overrasket i dag.

Alexandra Kakurina: Jeg er så stolt. Dette var bra, Gaute. Så stor framgang har jeg aldri sett før. Fotarbeidet er perfekt.

Tor og Maria: Slowfox (26 poeng):

Trine Dehli Cleve: Uttrykket er veldig gentle. Det er behagelig å se på. Føttene gjorde du veldig riktig. Du skulle hatt litt mer energi i det du gjorde.

Christer Tornell: Uttrykket syns jeg du har, Tor. Du er jo sofistikert. Du tråkket litt på egg i dag. Du så litt ut som du var redd for gulvet. Du har en fin holdning, men faller av og til litt over.

Alexandra Kakurina: Veldig elegant og jeg er veldig fornøyd med holdningen din. Du er blitt en veldig god danser. Men vi savner bevegelse rett og slett.

Tore André og Nadya: Paso doble (22 poeng):

Trine Dehli Cleve: Det var en veldig gjenkjennedne paso doble. Du hadde med alle faktorene du sa du skulle ha med. Du kunne ha brukt kroppen mer når du brukte capen. Det som er imponeren er at du senere har noe som kaller twist turns du klarer ganske bra. Dere spilte rollen veldig godt begge to.

Tor Fløysvik: Showmann vet vi at Tore André er. Jeg støtter det Trine sier om kroppen.

Alexandra Kakurina: Det jeg liker er at du er veldig ivirig og prøver. For meg savnet jeg fart. Du sto mye rolig. Så mye Nadya og lite deg.

Kulturlederens utvalgte

Nyhetsbrev Liv Skotheim er kulturleder i BT og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Disse har tidligere gått ut av «Skal vi danse»:

 • Janne Formoe
 • Jenny Skavlan
 • Sigurd Sollien
 • Hans Petter Buraas
 • Hanne Krogh
Publisert

Les videre

 1. Siri Kalvig refser NRK
  Mener værtjenesten yr.no ødelegger for hennes eget selskap.

  Les hele artikkelen

 2. Hanne ute av dansen

 3. Triks: Puppeinnlegg og løshår

BT anbefaler

«Jeg må si deg noe», sa kameraten. Det moren hørte gjennom døren, fikk henne til å varsle.

Ett år senere ringte en etterforsker. «Hold deg fast», sa han.

LES SAKEN