... og så var det jentenes tur

Sogndal-jenten Tone D. Aaberge er i «Idol»-finalen! Neste fredag kjemper hun mot Jorun Stiansen i et stappfullt Oslo Spektrum. For første gang blir det en ren jentefinale i «Idol».

Arild Bergskarlsen

Da «Idol» ble arrangert for første gang, møttes to gutter i finalen. I fjor var det kamp mellom en gutt og en jente, mens det i år blir en ren jentefinale. Dermed vil det også for første gang bli kåret et kvinnelig Idol her i landet.

Når det nå er klart at Sogndal har en Idol-finalist, må Sogndal-ordfører Karen Marie Hjelmeseter også innfri sitt tidligere løfte til kommunens innbyggere: Dersom en av de to deltakerne fra Sogndal kom til finalen, ville det bli åpent hus med storskjermer og fest for alle i Sognehallen.

«This is the night»

Nå er det også klart hva årets Idol-singel heter. Alle de tre som var med i gårsdagens semifinale har sunget den inn på plate, men publikum får høre den første gang fra de to finaledeltakerne i Oslo Spektrum om en uke. Sangen heter «This is the night», og den er skrevet av Wayne Hector og Steve Robson. David Eriksen — også kjent som en av de fire Idol-dommerne - er produsent for platen som vinneren får sende ut på markedet.

Det var mange sterke følelser da avstemningsresultatet ble kjent i går kveld, og alle de tre deltakerne gråt en liten skvett for åpen skjerm.

Hvor mange som så dette i går, er det ikke tall på ennå, men fredag for en uke siden var det nesten en million mennesker som så på avstemningen. Det er grunn til å tro at seertallet var betydelig over det i går kveld, og vi snakker altså om en solid seersuksess for TV 2. Dommernes valg

I går var det dommerne som hadde bestemt hva de tre gjenværende «Idol»-deltakerne skulle synge. De var kjempefornøyde med sine egne valg, bortsett kanskje fra Tone D. Aaberges tolkning av Bangles «Manic Monday». Men noen tøff kritikk kom det ikke fra dommerne til noen av de tre deltakerne i går kveld.

Hver av dem sang to låter. I første runde startet Jorun Stiansen med Pinks «Get the Party Started», Tone D. Aaberge tolket Eva Cassidys «Songbird» og Alejandro Fuentes fikk den utakknemlige jobben å gi sin versjon av U2s «With Or Without You».

De tre kom i samme rekkefølge etter pause. Jorun sang Sugababes «Too Lost In You», Tone tok seg av «Manic Monday» som Bangles opprinnelig har gjort, og Alejandro avsluttet ballet med å tolke Travis-låten «Why Does It Always Rain On Me».

Dette gjorde de ifølge dommerne så godt at de (dommerne altså), fikk gåsehud og tårer i øynene.

Nå er det altså bare Tone og Jorun igjen, og de møtes til den siste dysten i Oslo Spektrum neste fredag.

VIDERE OG HJEM: Det var mange sterke følelser da avstemningsresultatet ble kjent i går kveld, og Sogndals Tone D. Aaberge og utstemte Alejandro Fuentes gråt en liten skvett for åpen skjerm. FOTO: SCANPIX