Start uken med ny, god bergensmusikk

«Det er noe vidunderlig naivt og fornøyelig over Silja Sols nye singel»

Publisert Publisert

VETERANER OG DEBUTANTER: Richard Myklebust og Linn Frøkedal er til vanlig med i bergensbandet The Megaphonic Thrift, som vant Spellemannprisen tidligere i år. Nå debuterer paret under artistnavnet Misty Coast. Silja Sol er på sin side ute med den første singelen fra sin nye plate. Foto: Silja Sol-foto av Martin Høye

  • Alisa Larsen
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Misty Coast «Funny World»

Diamond Club

5 av 6 hjerter

Frøkedal og Myklebust går fra støyen mot popen.

Misty Coast er Linn Frøkedal og Richard Myklebust, best kjent fra det spellemannvinnende bandet The Megaphonic Thrift. Der sistnevnte band for det meste er kjent for skostirring og støy, går Misty Coasts nye singel «Funny World» i retning av popen, uten at de glemmer hvor de kommer fra. Dette er parets fortolkning av begrepet «popmusikk». Det er vanskelig å ikke tenke på Elizabeth Fraser fra legendariske Cocteau Twins når Frøkedal synger refrenget. Resultatet er fornøyelig døsig, en betydelig lettere lyd enn vi er vant til fra dette holdet. Det kler duoen.

Mats Dawg «Sensasjonell»

NMG/G-Huset

5 av 6 hjerter

En nordlending kan være mannen som redder bergensrappen.

Byens mest definerende hiphopkollektiv, NMG/G-Huset lever i beste velgående, ikke minst takket være en nordlending. Med «Sensasjonell» er underdogen Mats Dawg tilbake, karakteristisk tilbakelent, men med en evne til å smi tekster som få andre kan måle seg med. Han har også en sjeldent organisk flyt. Å følge opp den gode EP-en "Daogen" er vanskelig, men "Sensasjonell" trykker på alle de rette knappene.

FØRSTE SMAKEBIT: Silja Sol kommer med ny plate i oktober. Nå er frøste smakebit ute. Foto: Ørjan Deisz

Silja Sol «Dyrene»

Eget Selskap

4 av 6 hjerter

Lovende ny retning for Silja Sol.

Silja Sol slapp tidligere i år det fabelaktige andrealbumet «Væremeh». Nå er den produktive Silja Sol ute med første singel fra album nummer tre. Låten «Dyrene» bærer bud om at det annonserte stilskiftet er reelt. For i hendene til produsent og altmulig-mann Fredrik Vogsborg, blant annet kjent fra The Megaphonic Thrift og Casiokids, går Silja Sols musikk i en langt mer kommersiell retning.

Men det er vidunderlig naivt og fornøyelig, med en slags nostalgi som underliggende drivkraft. Dette er en lovende retning for Silja Sol.

Det hele låter det er vidunderlig naivt og fornøyelig, med en slags nostalgi som underliggende drivkraft.

En lovende ny start for Silja Sol.

Ganezha ft. Kaja Gunnufsen «Eg glemte igjen lommeboken på Oasen»

3 av 6 hjerter

Matchen burde egentlig være helt perfekt. Rapperen Ganezha er kjapp på avtrekkeren, hans rappestil er full av referanser med en rytme som en berg-og-dal-bane; fortreffelig ujevn og uttalt. Kaja Gunnufsen er vidunderbarnet som slapp det som er en av fine favorittplater fra det siste tiåret, «Faen Kaja», for noen år tilbake.

På den A Tribe Called Quest-refererende singelen «Eg glemte igjen lommeboken på Oasen» (ATCQ har en låt som heter «I left my wallet in El Segundo») er det dog ingen av dem som skinner skikkelig. Ganezha har gjort dette bedre før, og vil forhåpentligvis gjøre det bedre igjen. Det samme gjelder Kaja Gunnufsen.

Publisert
BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. UiB-student koronasmittet – faddergruppe i karantene

  2. Etter 93 år kan det være over for Holbergstuen

  3. BT beklager – trekker matanmeldelse

  4. Seks nye smittede i Bergen siden fredag

  5. – Me heldt avstand når andre kunne sjå oss

  6. Brannutrykning til Haukeland

  1. Oasen
  2. Musikk