Wilco til Bergenfest

Ett av 2000-tallets mest kritikerroste band spiller på Bergenhus festning 16. juni.

Publisert Publisert

KOMMER: Nels Cline, Jeff Tweedy og John Stirratt er kjernen i Wilco. Foto: Reuters

  • Frank Johnsen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Gjengen, med base i Chicago, har vært ledet av Jeff Tweedy siden 1994. Dette blir Wilcos første konsert i Bergen noensinne.

— Wilco har vært noen av de aller mest etterspurte til festivalen. De er faste gjengangere og alltid høyt oppe på listen over artister vi sjekker om kan være aktuelle for Bergen når bookingarbeidet starter. Slik har det vært så lenge jeg kan huske, i hvert fall de siste 15 årene, sier Frank Nes i Bergenfest.

Jeff Tweedy var booket inn solo til Bergenfest for cirka 10 år siden, da Wilco hadde en liten pause, men han kansellerte i ellevte time.

Les også

BTs anmelder: Wilcos plate er blant årets beste

Bandet kom med sitt niende album i sommer, «Star Wars», og fikk som vanlige glimrende kritikker.

Tweedy har faktisk spilt i Bergen tidligere, på Hulen i 1993 – da med sitt forrige band, alt-country-favorittene Uncle Tupelo, som han ledet med sin gamle venn Jay Farrar. De ble uvenner. Farrar startet Son Volt, Tweedy Wilco.

Siden debuten «A.M.» (95), har verken han eller bandet sett seg tilbake. Wilco er kjent for sine svært dynamiske konserter, med mange varierte og uforutsigbare innfall.

På Bergenfest skal de 16. juni dele scenen på Plenen sammen med islandske Sigur Rós. Andre artister som er booket til festivalen er Lars Vaular, Action Bronson, Yealwolf og Wolf Alice.

Publisert