Litteraturpriser til Nesbø, Hagerup og Eriksen

Krimforfatteren Jo Nesbø ble torsdag tildelt Aschehougs pris for skjønnlitteratur. Prisen er på 50.000 kroner.

I begrunnelsen for at Nesbø ble tildelt Mads Wiel Nygaards legat for 2002, heter det at Nesbø har utviklet seg fra en bejublet og lovende krimdebutant til en bestselgerforfatter med et stadig voksende publikum både her hjemme og i utlandet. Han er en forteller av rang og en verdig mottaker av Mads Wiel Nygaards legat.

Mads Wiel Nygaards legat er en anerkjennelse av et kvalifisert forfatterskap og skal være en oppmuntring og inspirasjon i det videre arbeidet.

Barn og ungdom

Prisen for barne— og ungdomslitteratur, Sonja Hagemanns barne- og ungdomsbokpris 2002, er tildelt Hilde Hagerup.

"Løvetannsang" er Hilde Hagerups tredje ungdomsroman. Hilde Hagerup debuterte i 1998 med "Bølgebiter", som hun fikk Kulturdepartementets debutantpris for. I 2000 kom "Høyest elsket". Alle hennes bøker er solgt til flere land.

Sonja Hagemanns barne- og ungdomsbokpris er en påskjønnelse for og stimulans til norske forfattere av barne- og ungdomsbøker. Også Hagerup får 50.000 kroner i prispenger.

Debutant

Endre Lund Eriksen er tildelt Aschehougs debutantstipend 2002. 25 år gamle Lund Eriksen debuterte i fjor med barneboken "Pitbull-Terje går amok".

"Pitbull-Terje" ble nominert til Brageprisen. Det er dessuten gjort avtale om videreutvikling av et filmmanus basert på boken.

Lund Eriksen får 50.000 kroner i debutantstipend.

(NTB)