– Vil være pirat for alltid

Johnny Depp har gjort «Pirates of the Caribbean»-filmene til en så stor suksess at det blir minst fire filmer i serien. – Jeg elsker rollen som kaptein Jack og vil lage så mange filmer som mulig, sier Depp til BT.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Allerede før film nummer to i serien «Pirates of the Caribbean» har hatt Europa-premiere, avslører produsent Jerry Bruckheimer at de slettes ikke har tenkt å gi seg etter de tre filmene som hittil er annonsert. Film nummer tre er langt på vei ferdig, og på en pressekonferanse i London i går bekreftet Bruckenheimer at de planlegger enda flere sjørøverfilmer med Johnny Depp i hovedrollen.

– Jeg elsker rollen som kaptein Jack, og vil være med så lenge Hollywood vil ha meg, sier Johnny Depp til Bergens Tidende.

Dermed avkrefter han alle rykter om at han måtte overtales til å være med i film nummer to og tre etter at «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl» ble en suksess uten like i 2003.

Skyhøye forventninger

I går var det Europa-premiere på den nye filmen, og det føltes nesten som en sirkusforestilling da piratene fra Karibia inntok London for Europa-premieren. I tre år har det vært mye hemmelighetskremmeri rundt den etterlengtede og så mye medieomtalte oppfølgerfilmen, og denne uken ble sirkuset slippet løs. På premieredagen sto tusenvis av elleville fans i kø i mange timer i steikende 32 graders solvarme for å få et glimt av stjernene på vei opp den røde løperen.

Forventningene er minst like store til oppfølgeren «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest» der stjerneparet Keira Knightley («Bend it Like Beckham») og Orlando Bloom («Lord of the Rings») begir seg ut på nye eventyr med Johnny Depp i rollen som den teatralske, småskrullete kaptein Jack Sparrow. Denne gangen risikerer kaptein Jack å måtte jobbe for de døde, hvis han ikke gjør opp for ubetalt gjeld.

Sliten etter premierefest

– Jeg kan ikke helt forstå hvorfor folk har tatt piratfilmen og sjørøverrollen til sitt hjerte på denne måten, sier Johnny Depp med en litt hesere stemme enn vanlig. Det er tydelig at premierefesten, der en gedigen hall ble bygd om til karibisk jungel og hele griser ble grillet, har satt sine spor.

Depp legger ikke skjul på at han elsker rollen som kaptein Jack Sparrow – piraten som oppfører seg som en rockestjerne, og som er kanskje er blitt den mest elskede filmkarakteren siden Indiana Jones. Alle ser ut for å like den ærlige og morsomme sjørøveren. Og på mange vis var det nettopp denne rollen, sammen med rollen som Willy Wonka i «Charlie og sjokoladefabrikken», som virkelig løftet Johnny Depp opp i toppsjiktet blant skuespillere.

Keith Richards sa ja

Toppsjefene i Disney var derimot ikke overbevist da de så de første opptakene av Johnny Depp som sjørøver. De mente han liknet på en blanding av en fyllik og en skrullete homse, og ville kaste ham ut. Salgstallene på utrolige 654 millioner dollar viste at sjefene tok feil, og i stedet var det de som måtte gå.

– Mange trodde jeg var blitt gal, men jeg forelsket meg i ideen om en tegnefilmaktig person, sier Johnny Depp. Han bekrefter at inspirasjon kom fra sin gode venn gitaristen Keith Richards i bergensaktuelle Rolling Stones.

– Figuren ble en blanding av Keith Richards og tegnefilm-stinkdyret PepeLe Pew. Gangen lærte jeg etter å ha sittet litt for lenge i en veldig varm sauna, forklarer Depp.

Både Depp og Bruckheimer bekrefter at Keith Richards har sagt ja til å være med i den tredje piratfilmen.

– Det hadde vært fantastisk spennende, men jeg tror det ikke før det skjer, sier Johnny Depp.

TRYGVE SØRVAAG

Publisert
  1. Film
BT anbefaler

Mann funnet død på Laksevåg: – Forferdelig trist

Politiet startet etterforskning etter at en mann er funnet død i en leilighet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – De skal høre oss. Vi lar oss ikke lure.

  2. Smittetoppen er et par uker unna. Slik vil det gå etterpå.

  3. – Skremmende å se disse to tingene sammen

  4. Underernært tenåring innlagt – har ikke gått på skole

  5. Brann ønsker ny lokal spiller

  6. Rundt 1000 operasjoner utsatt på grunn av korona