Tuller med doping og korrupsjon i juleshow

– Det er tydelig at Therese Johaug har lært av Trude Drevland med på dra grinekortet på pressekonferansene sine, sier juleshow-aktuelle Grim Moberg. Se video her.

Publisert:

Torsdag er det premiere på «Standup juleshow 2016» med Grim Moberg, Jan Tore Kristoffersen og Sjur Koppen på Rick’s. Det skal gå frem til 17. desember. I showet, som BTs video fra prøven også viser, harseleres det med alt fra Therese Johaug, Trude Drevland og Kristian Valen, til USA-valget, førjulsmas og juletradisjoner.

Lager årskavalkade

– Det er vår jobb å vitse med det som skjer i verden, og særlig i Bergen. Blant annet kjører vi en skikkelig årskavalkade for å vise at 2016 har vært fullspekket med begivenheter. Her trekkes selvfølgelig både Drevland og Johaug inn. Vi tenker jo litt på hva den vanlige mann tenker. Har de sympati med Trude? Føler de at hun ligger nede?

Les også

Humordronningens nye storsatsing

– Er Johaug, Drevland, Donald Trump, TV-predikanter og slikt rene gavepakken til komikere?

– Ja. Mange av disse er jo blitt vandrende vitser. Vår oppgave er å lage vitser som får folk til å le, og så tenke. Humor er ofte noe som ufarliggjør ting. Det er heller ikke så bra. Når vi har en ordfører som er lobbyist og muligens korrupt – hvorfor reagerer ikke folk mer? Hvorfor blir de ikke forbanna? Jeg synes bergenserne er for dårlige til å bli sinna. Er det fordi vi har det så bra at ting bare får passere, spør Grim Moberg.

Bergen får julesang

Som komiker liker han å se Bergen utenifra for å kunne bedømme bergenspatriotismen og andre særegenheter med byen.

– Det er jo vittig med Brann. «Sølvet skal hem». Vi ligger likevel 30 poeng etter Rosenborg. Det er umulig å gå tom for ideer og vitser i denne byen. Så lenge Bybanen har problemer, går det av seg selv.

Les også

Nok en vellykket bølge fra Bergen

– Disse juleshowene på Rick’s har blitt en tradisjon. Er det viktig å være tidsaktuell?

– Ja. For vi går snart tom for julevitser. Men vi skal selvfølgelig innom meningen med julen, ikke minst i Bergen. Selv skal jeg feire jul i Oslo i år. Jeg kvier meg litt, for der er det jo kaldt og snø. For meg er ekte julestemning to plussgrader og slaps. Vi har også oppdaget at Bergen mangler en julesang. Det har vi tenkt å gjøre noe med, sier Moberg.

Drevland er velkommen

Dette er hans syvende juleshow. Tøylene er veldig frie.

– Det blir et fullverdig juleshow med fokus på stand up. Vi har våre egne avdelinger, men vi har også tre skikkelige fellesnummer.

– Er det en fare for at juleshow-publikumet har drukket litt mer enn ellers i året?

– Mange er nok i god stemning før de kommer til showet. Derfor må vi ha materiale som brisne folk også liker og dermed holder kjeft.

– Hva sier du hvis Trude Drevland plutselig er der på første rad?

– Da hadde jeg holdt igjen. Nei, jeg bare kødder. Trude er selvfølgelig hjertelig velkommen, men hun må kjøpe billetten selv, sier Moberg.

Publisert: